Με απλές υπεύθυνες δηλώσεις, μόνο το 2013 εκδόθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης για 400 παιδιά, όπως έδειξε έρευνα στις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Τις αιτήσεις έκαναν μητέρες από δήμους όπου βρίσκονται κοντά καταυλισμοί Ρομά.
Με απλές υπεύθυνες δηλώσεις, μόνο το 2013 εκδόθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης για 400 παιδιά, όπως έδειξε έρευνα στις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Τις αιτήσεις έκαναν μητέρες από δήμους όπου βρίσκονται κοντά καταυλισμοί Ρομά.
Ο Γ. Καμίνης σήμερα ανακοίνωσε την απομάκρυνση από τις θέσεις τους τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου, καθώς και τους υπαλλήλους που χειρίστηκαν την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου.
Ειδικότερα, σε έλεγχο από το 2008 έως σήμερα στις ληξιαρχικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, για τον οποίο έδωσε εντολή ο δήμαρχος Αθηναίων, αμέσως μετά τον εντοπισμό του μικρού κοριτσιού στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, διαπιστώθηκε ότι οι περίπου 50 δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων το 2011, αυξήθηκαν σε 200 το 2012 και το 2013 έφθασαν τις 400!
Όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης οι μισές από τις γεννήσεις δηλώθηκαν "αγνώστους πατρός", και φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων, όπου βρίσκονται καταυλισμοί Ρομά.
Ταυτόχρονα ζήτησε τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να "υπάρξει πλήρης διαφάνεια" καθώς και τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, του υπ. Εσωτερικών και της Εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθούν σοβαρές πτυχές της υπόθεσης όπως η έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων, η λήψη προνοιακών επιδομάτων κ.α.
Εν τω μεταξύ σε "μετωπική" εξελίσσεται η σύγκρουση μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του δήμου Φαρσάλων για την διάτρητη διαδικασία με την οποία δίνονται τα πιστοποιητικά γέννησης στο ληξιαρχείο του δήμου της Αθήνας.
Με παρέμβασή του, το υπουργείο Εργασίας προαναγγέλλει μέσω του υφυπουργού Βασ. Κεγκέρογλου, νομοθετική παρέμβαση που θα προβλέπει ότι δεν θα δίνεται οικογενειακό επίδομα στις οικογένειες που τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν στο σχολείο.
"Εάν αδικαιολογήτως εγκαταλείψουν το σχολείο παιδιά τότε δεν θα είναι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων. Αυτό είναι μια πρόταση για συζήτηση και διαβούλευση προκειμένου να αξιολογήσουμε την εφαρμογή τους αμέσως το επόμενο έτος" όπως δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.