Θεαματικό πολιτικό αντιπερισπασμό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και με αιχμή το θέμα της ΕΡΤ στη συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θεαματικό πολιτικό αντιπερισπασμό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και με αιχμή το θέμα της ΕΡΤ στη συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην Κουμουνδούρου επιθυμούν να αλλάξει η ατζέντα στα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση αλλά και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Εκτιμούν ότι κατ' αυτό τον τρόπο θα σταλεί ισχυρό μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον λαό που δεν δείχνει να συμμετέχει ιδιαίτερα στις κινητοποιήσεις για μαζική επανεκκίνηση.
Επίσης, θεωρούν ότι έτσι θα έρθει στη Βουλή και ο Αντώνης Σαμαράς ώστε να απαντήσει σε ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να φέρουν σε δύσκολη όπως θεωρούν θέση τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ που είχε διαφωνήσει με το "μαύρο" στην ΕΡΤ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ αλλά και βουλευτών της ΝΔ που έχουν διαφοροποιηθεί κατά καιρούς σε σχέση με την οικονομική πολιτική.
Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε σήμερα να συνδυαστεί η συζήτηση στη Βουλή με έξαρση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων γι' αυτό και την Κυριακή το απόγευμα και ενώ θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας θα επιδιωχθεί μεγάλη κινητοποίηση στο Σύνταγμα.
Από την άλλη μεριά, στις τάξεις της κυβέρνησης απορούν με την πρόταση μομφής, την οποία θεωρούν ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να επανεπιβεβαιωθεί η πλειοψηφία αλλά και να επιτευχθεί η περαιτέρω συσπείρωση βουλευτών και κομματικής βάσης.
Στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι θα επιδιώξουν να αναδειχθεί η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή ή όχι στο ευρώ μετά και την τελευταία αρθρογραφία στελεχών που πρόσκεινται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Εκτιμάται ότι θα επιχειρηθεί να προσδεθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνδικαλιστικές πρακτικές και με πρόσωπα που συμβολίζουν το χθες και τα αίτια της χρεοκοπίας.
Θα διεξαχθεί παράλληλα και μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση και για την οικονομία με την ΕΡΤ να είναι η αφορμή.
Παράλληλα, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι κερδίζουν χρόνο για την περαιτέρω επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον φόρο στα ακίνητα το οποίο και θα κατατεθεί πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού στις 21 Νοεμβρίου.
Επιπρόσθερα, στο μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι με την πρόταση δυσπιστίας, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα όπλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σε άλλη χρονική στιγμή, τους επόμενους μήνες. Η λήξη του εξαμήνου μετά την παρέλευση του οποίου θα μπορεί να επανακατατεθεί μια τέτοια πρόταση θα συμπίπτει χρονικά με τις ευρωεκλογές αλλά και την ελληνική προεδρία.