Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος στο Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, που έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα και τραυματίστηκαν 63. Στην κατάθεσή του ο μηχανοδηγός φέρεται να είπε ότι προσπάθησε να φρενάρει όμως το τραίνο δεν επιβράδυνε την πορεία του.
Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος στο Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, που έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα και τραυματίστηκαν 63, εκ των οποίων αρκετά σοβαρά. Στην κατάθεσή του ο μηχανοδηγός, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, είπε ότι προσπάθησε να φρενάρει όμως το τραίνο δεν επιβράδυνε την πορεία του.
Πάντως οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος μεταξύ της ενδεχόμενης υψηλής ταχύτητας, του ανθρώπινου λάθους ή του μηχανικού προβλήματος. Την ίδια ώρα, η υπηρεσία για την ασφάλεια των μεταφορών επισημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα που θα φρενάρει αυτόματα τα τρένα που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Η εταιρεία σιδηροδρόμων έχει λάβει προθεσμία από το Κογκρέσο για την τοποθέτηση του συστήματος έως το 2015, όμως προσπαθεί εδώ και καιρό να μεταθέσει χρονικά ακόμη και αυτή την καταληκτική ημερομηνία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί με τί ταχύτητα κινούνταν το τραίνο τη στιγμή του δυστυχήματος. Το όριο στη μοιραία στροφή είναι στα 48 χιλιόμετρα την ώρα. Απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται δώσει το μαύρο κουτί.
Να σημειωθεί ότι το τραίνο ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής για ένα δρομολόγιο ρουτίνας, απ' το βορινό προάστιο Πεκίπσι της Νέας Υόρκης προς το Μανχάταν. Σε μια απότομη στροφή στο Μπρονξ επτά βαγόνια του συρμού εκτροχιάστηκαν, ενώ η μηχανή λίγο έλειψε να καταλήξει στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον. Οι περισσότεροι από τους 150 επιβάτες την ώρα του δυστυχήματος κοιμόντουσαν.