Την εμπιστοσύνη του στον Θεό και την δικαιοσύνη εξέφρασε ο Χάρης Τομπούλογλου αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια διαφοθοράς το βράδυ του Σαββάτου και αφού αφέθηκε ελεύθερος με βαρείς περιοριστικούς όρους. Άφησε αιχμές για την δημοσιογραφική κάλυψη στην υποθεση της μίζας των 25.000 ευρώ που κατηγορείται ότι πήρε.
Την εμπιστοσύνη του στον Θεό και την δικαιοσύνη εξέφρασε ο Χάρης Τομπούλογλου αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια διαφοθοράς το βράδυ του Σαββάτου και αφού αφέθηκε ελεύθερος με βαρείς περιοριστικούς όρους. Άφησε αιχμές για την δημοσιογραφική κάλυψη στην υποθεση της μίζας των 25.000 ευρώ που κατηγορείται ότι πήρε.
"Εμπιστεύομαι τον Θεό και την δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της. Από εκεί και πέρα δεν έχω να δηλώσω τίποτα άλλο και να ευχαριστήσω μόνον όσους επιφυλάχθηκαν και δεν με καταδίκασαν τηλεοπτικά", είπε και δεν δίστασε να κουνάει το δάχτυλο στους δημοσιογράφους: "Δεν θα ξαναγίνω βορά στα τηλεοπτικά μέσα. Τελείωσε. Θα το σεβαστείτε κύριε. Αφήστε με λοιπόν σας παρακαλώ. Αφήστε με να φύγω λοιπόν".
Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι τα λεφτά που πήρε δεν ήταν μίζα, αλλά δωρεά. "Τα χρήματα αυτά είναι δωρεά που δόθηκε από τον κ. Γκιάτη με την ιδιότητα του προέδρου των εργαζομένων της Alpha Bank όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ μας για την έκδοση του λευκώματος των 80 χρόνων του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαία Κυριακού", είπε.
Την σωρεία των αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε ο κ. Τουμπούλογλου διαπίστωσαν και οι δικαστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα της δικογραφίας που περιλαμβάνουν και τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν αποτυπωθεί μέσω του κοριού δείχνουν ότι ο ισχυρισμός περί δωρεάς δεν ευσταθεί. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι με βάση το νέο νόμο δεν προβλέπεται ποινή προφυλάκισης καθώς η απόπειρα εκβίασης τιμωρείται με έξι χρόνια.
Λίγες ώρες πριν αφεθεί ελεύθερος είχε δει το φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει την στιγμή που παίρνει τον φάκελο με την μίζα μέσα στο γραφείο του συνδικαλιστή ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του ενδιάμεσου μεταξύ του πρώην προέδρου του Αγλαΐα Κυριακού και της διαφημιστικής εταιρείας.
Ο κ. Τομπούλογλου που κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια αλλά και γι' αυτό της παθητικής δωροδοκίας, ζητούσε τη μίζα από τη διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προβολή ενός προγράμματος κατά της παιδικής παχυσαρκίας απειλώντας να την κυρήξει έκπτωτη παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και έτρεχε το έργο.
Ο πρόεδρος της εταιρείας μίλησε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" για την απόφασή του να παγιδέψει τον Χάρη Τομπούλογλου.
"Δεν θα ήταν τόσο εύκολο όσο φανταζότανε. Γι' αυτό και πιστεύω όλο αυτό δεν ήταν επί της ουσίας, ήταν ένα τρικ. Γιατί αν δείτε την ουσία του νόμου αλλά και την διαδικασία έχει πραγματικά πολύ βάθος. Επίσης, επειδή εμείς κάναμε το έργο δεν φοβόμασταν αυτό τόσο πολύ. Αυτό που όμως μας εξόργισε ήταν η στάση", είπε ο κ. Μάριος Κιτσάρας.
Ο Τομπούλογλου είχε εμφανίσει τον γιατρό διευθυντή του ΕΣΥ που ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα ως ένα ακόμη πρόσωπο που ήθελε να πάρει μίζα εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο διευθυντής του ΕΣΥ είχε ενστάσεις για τον τρόπο που είχε στηθεί η διαφημιστική καμπάνια.
Ο πρόεδρος της διαφημιστικής είχε συναντηθεί με τον γιατρό και κατέγραψε την συνομιλία με τον γιατρό σε συνεννόηση με την αστυνομία. "Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που αποκαλύψθηκε ότι ήταν καλωδιωμένος και έτσι περίτρανα φάνηκε ότι δεν έχω καμία συμμετοχή", είπε ο γιατρός κ. Μιχαλάκος.
Τις αμέσως επόμενες μέρες οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης θα ελέγξουν όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την ημέρα που ανέλαβε ο Χάρης Τομπούλογλου καθήκοντα προέδρου στο νοσοκομείο.