Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στον Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη του.
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στον Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη του.
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ την ημέρα ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ για το ανασφάλιστο τζιπ του πρώην υπουργού.
Όπως είπαν οι συνήγοροί του, η απουσία του πρώην υπουργού δεν οφείλεται σε απαξίωση της έδρας αλλά στο γεγονός ότι έξω από το δικαστήριο υπάρχουν περισσότεροι από 30 δημοσιογράφοι οι οποίοι -σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Λιάπη- βρίσκονται έξω από το σπίτι του όλη την ώρα.
Ο εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός με τον πρώην υπουργό και ζήτησε καταδίκη χωρίς κανένα ελαφρυντικό θεωρώντας ότι ο κ. Λιάπης ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του.
Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιάπη, η πράξη του είναι απόρροια απερισκεψίας και ανοησίας. Για τους λόγους για τους οποίους εξέδωσε δεύτερες πινακίδες, ο δικηγόρος είπε ότι "εκεί η λογική σταματά".
Πρόκειται για την υπόθεση των πλαστών πινακίδων και του ανασφάλιστου οχήματος του Μιχάλη Λιάπη μετά την αναβολή που είχε λάβει η δίκη του στις 19 Δεκεμβρίου.
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών παρέμενε άγνωστο εάν θα προσερχόταν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο, ωστόσο με νεύμα που είχε κάνει την ημέρα της επιστροφής του από την Μαλαισία είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα το έπραττε.
Είχε συλληφθεί στις 17 Δεκεμβρίου όταν σε έλεγχο της αστυνομίας είχαν διαπιστωθεί οι ανωτέρω παραβάσεις.
Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Μαλαισία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, έκανε λόγο για "ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης" για να ησυχάσει από το "δράμα" του.
Καταλόγισε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι δεν τον είχαν αφήσει να ησυχάσει. Η στάση του πρώην υπουργού έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των βουλευτών της ΝΔ -από την οποία διεγράφη- αλλά και ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο.