Ποτέ δεν είδαν ταμπέλα του ΕΟΤ για το σπίτι του Μιχάλη Λιάπη, αναφέρουν κάτοικοι του Μεγάλου Χωριού Ευρυτανίας, ο οποίος ανακαίνισε το οίκημα με κοινοτικά κονδύλια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικά καταλύματα.
Ποτέ δεν είδαν ταμπέλα του ΕΟΤ για το σπίτι του Μιχάλη Λιάπη, αναφέρουν κάτοικοι του Μεγάλου Χωριού Ευρυτανίας, ο οποίος ανακαίνισε το οίκημα με κοινοτικά κονδύλια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικά καταλύματα.
Όλοι στην περιοχή γνωρίζουν το σπίτι του κ. Λιάπη και λένε ουδέποτε λειτούργησε ως ξενώνας ενώ δεν γνώριζαν ότι η οικογενεια πήρε επιδότηση για να το μετατρέψει σε ξενώνα. Το σαλέ Λιάπη δεν βρέθηκε ποτέ ούτε σε τουριστικό οδηγό της περιοχής για να διαφημιστεί, όπως επισημαίνει ο νομαρχιακός σύμβουλος του δήμου Καρπενησίου Γιάννης Ίμβρος, καθώς όπως φαίνεται ξενώνας μόνο στα χαρτιά.
Μέχρι στιγμής ο Μιχάλης Λιάπης δεν έχει μιλήσει για την υπόθεση αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο με τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο τζιπ αλλά και στο ταξίδι του στην εξωτική Κουάλα Λουμπούρ προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Μια άλλη πτυχή στο θέμα έδωσε η θεία του κ. Λιάπη, Βασιλική Λιάπη, που με ανακοίνωση του δικηγόρου της επιχείρησε να αναλάβει εκείνη όλη την ευθύνη λέγοντας ότι την επιδότηση την πήρε η ίδια και αφήνει να εννοηθεί ότι το οίκημα λειτουργούσε σαν ξενώνας, μέχρι που η ίδια τερμάτισε τη λειτουργία του και το κληροδότησε στον ανιψιό της.
"Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την προς ενοικίαση δωματίων διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος. Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας ούσα άκληρη μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της στον εκ του συζύγου της ανιψιό. Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι αβάσιμη αλλά και κακόβουλη" αναφέρει η οικογένεια Λιάπη.
Την επιδότηση για την ανακαίνιση ενέκρινε το 1992 ο νυν βουλευτής της ΝΔ και τότε νομάρχης της Ευρυτανίας Κώστας Κοντογιώργος, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος αφού ως νομάρχης μαζί με όλο το νομαρχιακό συμβούλιο είχαν εγγυηθεί το δάνειο των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η αναπτυξιακή εταιρεία Ευρυτανία ΑΕ, η οποία είναι και η εταιρεία μέσω της οποίας δόθηκε η επιδότηση στην οικογένεια Λιάπη. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έκανε δεκτή την αίτηση που υπέβαλε η Βασιλική Λιάπη.
"Από το Μεγάλο χωριό που μπήκαν δέκα εκμεταλλεύσεις στο πρόγραμμα αυτό, υπέβαλλε χαρτιά και η Βασιλική Λιάπη. Υπέβαλλε όπως προέβλεπαν οι κανονισμοί και η Βασ. Λιάπη. Από κει και πέρα υπήρχαν δεσμεύσεις στο πρόγραμμα για δέκα χρόνια λειτουργίας ΑΕ" υποστήριξε ο κ. Κοντογεώργος.