Ο νέος τρόπος φορολόγησης έφερε αντιδράσεις από την πλευρά των αγροτών της χώρας που ξεκίνησαν σήμερα κινητοποιήσεις, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών ενώ επίκειται την Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στις εφορίες.
Ο νέος τρόπος φορολόγησης έφερε αντιδράσεις από την πλευρά των αγροτών της χώρας που ξεκίνησαν σήμερα κινητοποιήσεις, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών ενώ επίκειται την Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στις εφορίες.
Η συμμετοχή στο εγχείρημα φαίνεται να τους ικανοποιεί, καθώς λαμβάνει και την μορφή της καταμέτρησης των δυνάμεων με απώτερο στόχο τον σχηματισμό μπλόκων έως το τέλος του Ιανουαρίου.
Αύριο τα τρακτέρ τους θα βγάλουν οι αγρότες της Λάρισας και των Φαρσάλων ενώ συσκέπτονται οι αγρότες των Τρικάλων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο έκθεσης την 1η Φεβρουαρίου.
"Η απόφαση που βγήκε είναι ότι από σήμερα στις πλατείες των χωριών βγάζουμε τα τρακτέρ, εμείς εδώ στην Καρδίτσα και σε όλη την Ελλάδα. Η σύσκεψη στη Λάρισα ήταν πανελλαδική. Από Κρήτη, από Πελοπόννησο, από Έβρο, από Καβάλα, από όλη την Ελλάδα. Μαζευόμαστε στις πλατείες των χωριών, την Παρασκευή στις 24 θα πάμε στις εφορίες, όλης της χώρας, να κάνουμε μια παράσταση διαμαρτυρίας για το φορολογικό και μετά ανάλογα με τις δυνάμεις που έχουμε θα δούμε προς τα που θα κινηθούμε, πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα", σημείωσε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και εκπρόσωπος του μπλούκου της Νίκαιας, Κώστας Τζέλλας.
Όπως είπε ο κ. Τζέλλας, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα επιτρέψει στους μικρομεσαίους αγρότες ούτε να καλλιεργήσουν αλλά ούτε και να ζήσουν ενώ υπογράμμισε ότι αυτό που ζητούν είναι να θεσπιστεί αφορολόγητο 40.000 ευρώ και παράλληλα να μην είναι υποχρεωμένοι να κρατούν βιβλία εσόδων – εξόδων.
"Αυτό μπορούμε να το εξηγήσουμε διότι από αυτά τα χρήματα, αυτά που είναι για να ζήσει ο αγρότης είναι μηδαμινά. Και βέβαια ανάλογα με τον καιρό και ανάλογα με την παραγωγή. Γιατί όπως καταλαβαίνετε η παραγωγή δεν είναι κάτι που μπορούμε να το έχουμε στάνταρ κάθε χρόνο, ούτε όπως μας είπαν 10.000 ευρώ, γιατί κάποιος μπορεί τη μια χρονιά να έχει 10.000 τιμολόγιο και την άλλη να έχει 3.000. Και ξέρετε πολύ καλά ότι τα χωράφια δεν είναι μαγαζιά, δεν πάει καλά άρα το κλείνουμε το μαγαζί και σηκωνόμαστε φεύγουμε. Εμείς εδώ έχουμε επενδύσει όλη μας τη ζωή, έχουμε μηχανήματα, δεν μπορούμε ούτε να κλείσουμε, ούτε να ξανανοίξουμε και δεν είναι επιχείρηση", σημείωσε.