Με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδoσία 60.000 ευρώ αφέθηκαν ελεύθεροι από τις βρετανικές Αρχές το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα που καταζητούνταν μέχρι σήμερα για την υπόθεση των "αμαρτωλών" δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδoσία 60.000 ευρώ και παράδοση των δικών τους διαβατηρίων αλλά και των παιδιών τους, φαίνεται πως αφέθηκαν ελεύθεροι από τις βρετανικές Αρχές το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα που καταζητούνταν μέχρι σήμερα για την υπόθεση των "αμαρτωλών" δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι βρετανικές Αρχές έθεσαν ως όρο την παρουσία τους σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο για να απαντούν σε οποιαδήποτε κλίση των Αρχών.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους παραδόθηκαν οι ίδιοι οικειοθελώς μετά από ραντεβού με την βρετανική αστυνομία. Από την άλλη οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές ενημέρωσαν ότι πρόκειται για σύλληψη του ζεύγους στο Μάνστεστερ στο πλαίσιο του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους και το οποίο σε κάθε περίπτωση εκτελέστηκε.
Η εξέλιξη αυτή ολοκληρώνει τον κύκλο των επτά ενταλμάτων σύλληψης για την πολύκροτη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενώ έχει ήδη ζητηθεί η δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα των λογαριασμών τους σε Αγγλία, Ελβετία και Κύπρο και έγινε δέσμευση όλων των ακινήτων τους στην Ελλάδα.
Παραμένει πάντως άγνωστο ακόμα το πώς θα κινηθούν και σε πόσο χρόνο οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στην χώρα μας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι ίδιοι δεν επιθυμούν την έκδοσή τους στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι και τον βρετανικό νόμο, που θέτει εν αμφιβόλω τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ζευγάρι πήρε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δύο ομολογιακά δάνεια ύψους 17.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας C&C International. Τα χρήματα εκταμιεύθηκαν άμεσα, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις για την τράπεζα. Από τα 17 εκατομμύρια ευρώ, τα 15 εκ. κατέληξαν στους ίδιους τους δανειολήπτες ως αντίτιμο πώλησης τριών δικών τους εταιριών στην C&C International, οι οποίες ήταν ζημιογόνες.
Ήδη η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει τα σπίτια που φέρεται ότι κατέχει το ζεύγος στην Μάνη, στην Ευρυτανία και στην Παλαιά Πεντέλη, ενώ έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή για άνοιγμα των λογαριασμών τους σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία. Το ζεύγος φαίνεται ότι έχει και περιουσία στο εξωτερικό και μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπως διαμέρισμα στο City του Λονδίνου, στις Βρυξέλλες αλλά και σαλέ στις Άλπεις.
Στην Τουρκία ο δικηγόρος του Φιλιππίδη, περιμένουν τα έγγραφα από Ελλάδα
Αναφορικά με το θέμα του Άγγελου Φιλιππίδη που παραμένει έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές, ο συνήγορός του βρίσκεται σήμερα στη Τουρκία ώστε να επαναλάβει ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις για το θέμα της έκδοσής του στην Ελλάδα.
Ο δικηγόρος του πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε επαφές με την συνάδελφό του στην Τουρκία που είχε αναλάβει την υπόθεση και έχει μεταβεί στις φυλακές του Μάλτεπε για να διαβουλευτεί με τον πελάτη του.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του MEGA που μετέδωσε ο Ανδρέας Ρομπούπουλους, τα έγγραφα δεν έχουν φθάσει ακόμα στην Άγκυρα. Αφού φθάσουν από την ελληνική πρεσβεία με ρηματική διακοίνωση θα διαβιβαστούν στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης από όπου ο εισαγγελέας θα πρέπει να τα στείλει στο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης και να ζητήσει μια δικάσιμο.