Έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή το αίτημα των εφετών ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου για άρση ασυλίας άλλων εννέα χρυσαυγιτών βουλευτών που δεν είναι υπόδικοι. Εφόσον η Βουλή ανάψει το "πράσινο" φως, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κακουργηματική κατηγορία ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Στη Βουλή έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής το ανακριτικό πόρισμα και το αίτημα των εφετών ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου για άρση ασυλίας άλλων εννέα χρυσαυγιτών βουλευτών που δεν είναι υπόδικοι.
Οι ανακρίτριες χαρακτηρίζουν το κόμμα Χρυση Αυγή απλό προπέτασμα καπνού της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης που είχε συστήσει ο Νικος Μιχαλολιάκος και ζητούν την άρση της ασυλίας όλης της Κ.Ο., σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
"Συνεπώς, ο Έλληνας δικαστής δικαιούται να αποδώσει την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διεύθυνσης αυτής σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι αποτελούν την ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργεί κατ' επίφαση, ως πολιτικό κόμμα".
Η παραγγελία αφορά τους Ελένη Ζαρούλια, Ν. Κούζηλο, Μ. Αρβανίτη, Αντ. Γρέγο, Πολ. Ζησιμόπουλο, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Κων/νο Μπαρμπαρούση, Δ. Κουκούτση και Χρ. Αλεξόπουλο, οι οποίο ελέγχονται για την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, "οι 9 βουλευτές δεν είναι μόνο επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης, αλλά εμφανίζονται ως υποστηρικτές των ιδεών της. Φέρονται ως ενταγμένοι στο διευθυντήριο της οργάνωσης, δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία με καθετοποιημένη διαδικασία, καθοδηγώντας και δίνοντας εκ των υστέρων έγκριση για τις βίαιες ενέργειες των μελών της, με στόχο τη διά της βίας επικράτηση των θέσεών της".
Έτσι, το σύνολο πλέον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ποινικά εμπλεκόμενο, με ένα έγγραφο που αγγίζει τις 200 σελίδες και στο οποίο υπάρχουν 100 και πλέον μαρτυρικές καταθέσεις, άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων αλλά και τα βίντεο που κατασχέθηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των ήδη κατηγορουμένων βουλευτών.
Στην ίδια παραγγελία, οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου έχουν καταγράψει όλες τις ομιλίες των στελεχών οργάνωσης, τον τρόπο ένταξης και δράσης, τις καθετοποιημένες εντολές και τη στρατιωτική δομή που ήρθαν στο φως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, χτίζοντας έτσι το προφίλ της οργάνωσης.
Με το διαβιβαστικό τους, οι εφέτες ανακρίτριες ζητούν εκ νέου από τη Βουλή την άρση της ασυλίας των προφυλακισμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού, Στάθη Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή και των κατηγορουμένων Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Μίχου, καθώς έκριναν ότι υπάρχουν ενδείξεις και για την απαγγελία συμπληρωματικών κατηγοριών για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.
Έτσι, οι δύο υπόδικοι και μη προφυλακισμένοι βουλευτές Κασιδιάρης και Μίχος, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους τον περασμένο Σεπτέμβρη, βρίσκονται αντιμέτωποι εκ νέου με μία ενδεχόμενη προφυλάκιση.
Τα αιτήματα των ανακριτριών αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία θα κάνει και την εισήγησή της στην Ολομέλεια.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος δήλωσε:
"Οι νέες διώξεις εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι παντελώς αβάσιμες, γελοίες και υπαγορευμένες από την ανθελληνική κυβέρνηση που έχει τρομοκρατηθεί από την αύξηση των ποσοστών μας. Ουρά του Σαμαρά έγινε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι ολόκληρο το αντισυνταγματικό τόξο έχει προσκυνήσει του ξένους τοκογλύφους. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να είναι η φωνή της εθνικής αντίστασης".