Συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Βουλής πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων παρουσιάστηκε ο τρόπος αξιοποίησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που από το 2011 έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.
Συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Βουλής πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Τη διαμαρτυρία οργάνωσαν από κοινού η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών, ενώ τα δύο εργατικά σωματεία έχουν προκηρύξει για σήμερα και 24ωρη απεργία.
Ειδικότερα, οι λιμενεργάτες διαμαρτύρονται για την κατάθεση στη Βουλή της πρόσκλησης εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ.
Στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσιάστηκε ο τρόπος αξιοποίησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για το 67% των μετοχών.
Οι εργαζόμενοι αλλά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ενώ λιμενεργάτες σχεδιάζουν και νέες κινητοποιήσεις όπως ανέφεραν.
"Επιμένουν να προχωρήσουν με παράνομες αντισυνταγματικές αυθαίρετες διαδικασίες στην εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να το κάνουν. Αυτή η απόφαση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτή η απόφαση είναι ο θάνατος για όλο τον Πειραιά", σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, στη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, χαρακτήρισε ένα μεγάλο "παράθυρο" που ανοίγει για ξένες επενδύσεις το σχέδιο για τον ΟΛΠ, ενώ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Μανιατόπουλος σημείωσε ότι ο Πειραιάς δεν μπορεί να μείνει ένα υποβαθμισμένο τοπικό λιμάνι προς χάρην συμφερόντων και ιδεοληψιών.
Από το 2011 έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 74% των μετοχών του ΟΛΠ.