Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου αλλά και σε βάρος 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας, άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας κ. Αντωναράκος, για τον θάνατο του βαρυποινίτη που δολοφόνησε τον υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου αλλά και σε βάρος 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας κ. Αντωναράκος, για τρία κακουργήματα, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη που δολοφόνησε τον υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου. Για οκτώ απ' αυτούς ζητήθηκε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
Η ποινική δίωξη αφορά τα κακουργήματα:
Βασανιστήρια από κοινού
Διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίων
Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Ευθύνες φαίνεται ότι προέκυψαν και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου ενώ υπό έρευνα παραμένουν τυχόν ευθύνες των αστυνομικών του τμήματος της Ιτέας.
Όπως όλα δείχνουν, ο βαρυποινίτης έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε ένα κελί στις φυλακές Νιγρίτας στο οποίο δεν υπήρχε κάμερα, πριν μεταφερθεί στην απομόνωση.
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας, παραδέχεται ότι ο βαρυποινίτης πριν μεταφερθεί στην απομόνωση παρέμεινε σε ένα κελί, στο οποίο δεν υπήρχε κάμερα για περίπου δύο ώρες, μαζί με 10 σωφρονιστικούς, εκ των οποίων οι 8 διώκονται.
Αμέσως μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα στις φυλακές του Μαλανδρίνου από το αυτοσχέδιο μαχαίρι του Ιλί Καρέλι, αποφασίστηκε η μεταγωγή του Αλβανού βαρυποινίτη στις φυλακές της Νιγρίτας για λόγους ασφαλείας. Η μεταφορά έγινε δύο ημέρες αργότερα και όπως δείχνουν οι κάμερες των φυλακών, ο Καρέλι οδηγήθηκε πρώτα σε μία αίθουσα αναμονής, όπου φαίνεται πως έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, γεγονός που φαίνεται να έχει επιβεβαιώσει στις Αρχές και ένας υπάλληλος.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το καίριο χτύπημα στο στέρνο είναι πολύ κοντά χρονικά με τον θάνατο του βαρυποινίτη.
Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να θέσει σε διαθεσιμότητα και αργία τους εμπλεκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.