Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη, Σαχζάτ Λούγκμαν, πριν από έναν χρόνο στα Πετράλωνα, ζητώντας την ενοχή των δύο νεαρών κατηγορουμένων, με κίνητρο τη διαφορετικότητα του θύματος.
Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη, Σαχζάτ Λούγκμαν, πριν από έναν χρόνο στα Πετράλωνα, ζητώντας την ενοχή των δύο νεαρών κατηγορουμένων, με κίνητρο τη διαφορετικότητα του θύματος.
Τον Ιανουάριο του 2013 οι δύο δράστες σκότωσαν με 7 μαχαιριές τον 27χρονο, ο οποίος επέβαινε στο ποδήλατό του, όταν του επιτέθηκαn. Στο σπίτι του ενός κατηγορουμένου είχαν βρεθεί φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.
"Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με επτά μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής. Το ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι, από την αρχή, ήταν αποφασισμένοι" είπε η εισαγγελέας.
Οι δύο κατηγορούμενοι στην απολογία τους αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν, υποστηρίζοντας ότι το θύμα τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατο, κάνοντας ελιγμούς. Μάλιστα όπως είπε ο ένας εκ των δραστών, ο Λούγκμαν κινήθηκε απειλητικά σε βάρος τους, και πως μεταξύ τους υπήρξε διαπληκτισμός. Σε ό,τι αφορά την Χρυσή Αυγή, όπως είπε ο ένας εκ των κατηγορουμένων, δεν έχει καμία σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο.
Εντύπωση έκανε στην εισαγγελέα η ηρεμία των δραστών μετά το φονικό. "Μετά την πράξη τους απομακρύνθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος ατάραχοι, χωρίς να είναι ταραγμένοι ή συγκλονισμένοι. Δεν πήγαν προς τα σπίτια τους, αλλά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν τον γύρο του θριάμβου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία και η ψυχραιμία που αντιμετώπισαν το συμβάν και αναρωτιέμαι: 'Αυτή η πράξη δεν τους άγγιξε καθόλου; Δεν τους δημιούργησε καμία ταραχή; Δεν υπολόγισαν την ανθρώπινη ζωή και την αξία του άλλου ανθρώπου;" αναρωτήθηκε.
Εν τω μεταξύ στα χέρια των Αρχών φθάνουν συνεχώς ευρήματα από τις έρευνες στα σπίτια και στους υπολογιστές των κατηγορουμένων βουλευτών, όπως το οργανόγραμμα που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Ιωάννινα, όπου καταγράφεται η εσωτερική οργάνωση του κόμματος. Μάλιστα στο τρίτο κεφάλαιο με τίτλο "Η λαϊκή κοινότητα και το έθνος", το ρατσιστικό μίσος ξεχειλίζει αφού ο Εβραίος χαρακτηρίζεται ως το παράσιτο του πολιτισμού, ενώ αναφέρεται ως κληρονόμος και ενσαρκωτής του ελληνικού τρόπου ζωής, ο εθνικοσοσιαλισμός. Στο ίδιο κείμενο, ο εθνικοσοσιαλισμός χαρακτηρίζεται ως “η αρμονική υπέρβαση του εθνικισμού, θεμελιωμένη στο φυλετικό αρχέτυπο”.