Τέσσερις ημέρες μετά το τραγικό ναυάγιο του φέρι μποτ στη Νότιο Κορέα, παραμένουν αγνοούμενοι πάνω από 270 άνθρωποι ενώ οι δύτες εντείνουν τις απέλπιδες προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων. Σήμερα κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις σορούς στο εσωτερικό του πλοίου
Τέσσερις ημέρες μετά το τραγικό ναυάγιο του φέρι μποτ στη Νότιο Κορέα, παραμένουν αγνοούμενοι πάνω από 270 άνθρωποι ενώ οι δύτες εντείνουν τις απέλπιδες προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων επιβατών.
Σήμερα κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις σορούς στο εσωτερικό του πλοίου, όμως δεν μπόρεσαν να τις ανασύρουν, λόγω των ισχυρών ανέμων και των ρευμάτων.
Την ίδια ώρα ο 69χρονος καπετάνιος, φορώντας χειροπέδες και με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και εγκληματική αμέλεια, ζήτησε και πάλι συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Υποστήριξε ότι άργησε να διατάξει εκκένωση του πλοίου, μετά την πρόσκρουσή του, για λόγους ασφαλείας των επιβατών.
"Εκείνη η στιγμή τα ρεύματα ήταν πολύ ισχυρά και η θερμοκρασία του νερού πολύ χαμηλή. Σκέφτηκε ότι αν οι επιβάτες εγκατέλειπαν το πλοίο χωρίς να φοράνε σωσίβια, αλλά ακόμη και αν φορούσαν, θα παρασύρονταν και θα αντιμετώπιζαν άλλα προβλήματα. Τα σκάφη διάσωσης δεν είχαν φτάσει ακόμη στο σημείο και δεν υπήρχαν αλιευτικά ή άλλα σκάφη εκεί κοντά" είπε.
Ο καπετάνιος απάντησε και στις επικρίσεις ότι δεν βρισκόταν στο πηδάλιο όταν έγινε η τραγωδία καθώς στη γέφυρα βρισκόταν μια 25χρονη τρίτη αξιωματικός, η οποία κυβερνούσε το πλοίο για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.
"Έδωσα οδηγίες για την πορεία και μετά πήγα για λίγο στην καμπίνα μου. Τότε συνέβη το δυστύχημα" υποστήριξε ο καπετάνιος.
Μέλος του πληρώματος του μοιραίου πλοίου, δηλώνει ότι ο καπετάνιος έδωσε διαταγή για εγκατάλειψη του πλοίου, όμως δεν μπορέι να πει με σιγουριά αν η διαταγή ακούστηκε από τα μεγάφωνα, ώστε να ειδοποιηθούν έγκαιρα οι επιβάτες.
Οι γονείς των διακοσίων και πλέον μαθητών που πήγαιναν εκδρομή στο νησί Τζεζού παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την πορεία των ερευνών, στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί γι' αυτούς και απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι, όπως λένε.
Μια 70χρονη γυναίκα που επέζησε του ναυαγίου, λέει συντετριμμένη ότι θα άλλαζε τη θέση της με ένα από τα παιδιά που χάθηκαν στην τραγωδία. Σώθηκε χάρη στην αποφασιστικότητα ενός νεαρού άνδρα, τον οποίο δεν γνωρίζει. Και όπως είπε στην κάμερα του CNN, θέλει να τον βρει για να τον ευχαριστήσει.