Συγκλονίζουν την κοινή γνώμη οι φωτογραφίες μαθητών από το ναυάγιο που προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία τους καθώς βυθίζεται το φέρι. Σύμφωνα με νοτιοκορετικά μέσα ενημέρωσης τις τράβηξε με το κινητό του ένας μαθητής, ο οποίος αγνοείται.
Συγκλονίζουν την κοινή γνώμη οι φωτογραφίες μαθητών από το ναυάγιο που προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία τους καθώς βυθίζεται το φέρι. Σύμφωνα με νοτιοκορετικά μέσα ενημέρωσης τις τράβηξε με το κινητό του ένας μαθητής και τις έστειλε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας "το πλοίο βυθίζεται".
Μερικοί από τους μαθητές φαίνεται να φορούν σωσίβια, όμως σε μια από τις φωτογραφίες δεκάδες μαθητές είναι συγκεντρωμένοι σε μια γωνιά χωρίς σωσίβια. Μάλιστα λέγεται ότι ο μαθητής που τράβηξε τις φωτογραφίες είναι μεταξύ των αγνοουμένων.
Την ίδια ώρα, ένας κορεάτης ψαράς έδωσε τη δική του μάχη στα παγωμένα νερά για να σώσει επιβάτες του μοιραίου φερι.
"Φώναζαν βοήθεια. Ακόμα και σήμερα ακούω τις κραυγές τους. Ήταν μια κόλαση. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι και ελάχιστες σωσίβιες λέμβοι. Οι άνθρωποι στο νερό φώναζαν για βοήθεια. Το πλοίο βυθιζόταν γρήγορα. Δεν έχω ιδέα πόσους έσωσα. Μου είπαν ότι έσωσα 25. ο αριθμός φαίνεται λογικός αλλά δεν είμαι σίγουρος" λέει.
Ο Κιμ Χουν Χο είναι ένας φτωχός ψαράς, ζει σε ένα νησάκι με άλλους εκατό ανθρώπους, δυο μίλια από το σημείο του ναυαγίου. Ο ψαράς μίλησε στον απεσταλμένο του CNN για το δράμα που έζησε.
"Οι επιβάτες είχαν παγιδευτεί και δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν το πλοίο. Βυθίζονταν μαζί του. Ένοιωσα θλίψη και απογοήτευση. ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα. Αν σώζονταν όλοι ίσως να ένιωθα περήφανος. Αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες που θρηνούν. Πως να νοιώσω περήφανος; Νιώθω μόνο πόνο και θλίψη" αναφέρει.
Περίπου 110 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και 187 είναι οι νεκροί, οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες.
Έντεκα ημέρες μετά το ναυάγιο και υπό το βάρος των κατηγοριών για ανεπάρκεια των Αρχών στη διαχείριση της κρίσης, υπέβαλε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, την οποία έκανε δεκτή η πρόεδρος της χώρας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.
"Ζητώ τη συγχώρεση και την κατανόηση των πολιτών της Νότιας Κορέας, των θυμάτων και των οικογενειών τους, που παραιτούμαι χωρίς να έχω ανταποκριθεί στα καθήκοντά μου" δήλωσε ο Τσουνγκ Χονγκ Γουόν.