Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Αντώνη Γρέγου, Πολύδωρου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ψήφισαν οι βουλευτές του κοινοβουλίου θέτοντάς τους ουσιαστικά στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Αντώνη Γρέγου, Πολύδωρου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ψήφισαν οι βουλευτές του κοινοβουλίου θέτοντάς τους ουσιαστικά στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Συνολικά ψήφισαν 237 βουλευτές εκ των οποίων οι 213 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, 16 κατά και 8 ψήφισαν "παρών". Εκτός από τους χρυσαυγίτες βουλευτές, "όχι" στην άρση ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ουζουνίδης, Μελάς, Δημαράς, Ραχήλ Μακρή και Σταυρούλα Ξουλίδου ενώ "παρών" ψήφισαν εκτός από τους υπόλοιπους βουλευτές των ΑΝΕΛ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Γιάννης Κουράκος και Γιώργος Κασαπίδης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, οι τέσσερις βουλευτές ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Μάλιστα τόνισαν πως σύντομα μέσω των εκλογών ο λαός θα δώσει απάντηση, ενώ ο Κ. Μπαρμπαρούσης επιτέθηκε κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, λέγοντας:
"Να την πάρετε τηλέφωνο τώρα την θεούσα – όπως είπε και ο κ. Μπαλτάκος – και να της πείτε να πάει σε κανένα μοναστήρι να γίνει καλόγρια μπας και γλυτώσει το κολλέγιο (σσ εννοεί φυλακή) αλλά προπάντων μπας και γλυτώσει την ψυχή της για τις αθώες οικογένειες που έχει ταλαιπωρήσει".
Τον λόγο πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατέθεσε επιστολή δικαστικού, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει, στην οποία αναφέρεται ότι η ανακρίτρια κ. Κλάπα διορίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου. Στην ίδια επιστολή σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του χρυσαυγίτη βουλευτή, γίνεται λόγος για διάλογο της Βασ. Θάνου, προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελών, η οποία φέρεται να λέει πως θα στηθεί σύντομα δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία θα αποτελέσει μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός.
"Αναφέρει λοιπόν ο εν λόγω δικαστικός: Η Κλάπα δέκα ακριβώς ημέρες πριν οριστεί επίσημα από το Συμβούλιο Εφετών ανακρίτρια της Χρυσής Αυγής χοροπηδούσε από χαρά και ούρλιαζε μέσα στο Εφετείο Αθηνών μπροστά σε 20 δικαστές λέγοντας: Ο Αθανασίου θα μου δώσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και θα τους χώσω όλους μέσα",είπε χαρακτηριστικά ο Ηλ. Κασιδιάρης
Ο ίδιος επιτέθηκε κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, αποκαλώντας τον "ψεύτη" και πρόσθεσε:
"Ήρθες εσύ μόνος σου χαμογελαστός στην είσοδο του γραφείου μου και μου έλεγες χαμογελώντας ότι βλέπεις τις εκπομπές μου και βλέπεις τις δηλώσεις μου και αυτά που λέω εντάξει δεν είναι έτσι και ότι θα δω ότι τα πράγματα θα πάνε αλλιώς. Αυτά τα πράγματα υπουργέ δεν σε τιμούν σε καμία περίπτωση. Να πάψεις λοιπόν να λες ψέμματα".
Στην ίδια επιστολή ο κ. Κασιδιάρης ισχυρίστηκε πως αναφέρονται και μυστικές συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με δικαστικούς. Πάντως μιλώντας στην ιστοσελίδα "Αγιορείτικο Βήμα" δήλωσε αμετανόητος για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη λέγοντας:
"Δεν μετανοώ για το χαστούκι. Εάν ήξερα ότι θα γινότανε αυτό το στήσιμο για να εκραγώ και να γίνει αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να πήγαινα στο στούντιο".
Από την ψηφοφορία απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, καθώς όπως είπε τα στοιχεία για την άρση της ασυλίας τριών εκ των τεσσάρων βουλευτών δεν ήταν επαρκή.
Σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί και η άρση ασυλίας του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος όμως με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητούσε αναβολή καθώς βρισκόταν στη Λάρισα για δικαστική υπόθεση.
Το αίτημά του έγινε δεκτό από τη Βουλή ώστε να προσέλθει την επόμενη εβδομάδα και να μιλήσει στο Σώμα προτού αυτό αποφασίσει την άρση ή όχι της ασυλίας του καθώς όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί δεν γνώριζε για την παράνομη και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος.