Έντονες αντιδράσεις απ' τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πίσω από την απόφαση αυτή, την επιδίωξη της κυβέρνησης να μη φτάσουν στην Ολομέλεια αλλά να περάσουν από θερινά τμήματα με ελεγχόμενη πλειοψηφία, "καυτά" θέματα
Έντονες αντιδράσεις απ' τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πίσω από την απόφαση αυτή, την επιδίωξη της κυβέρνησης να μη φτάσουν στην Ολομέλεια αλλά να περάσουν από θερινά τμήματα με ελεγχόμενη πλειοψηφία, "καυτά" θέματα που θα επιφέρουν πολιτικό κόστος όπως το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό, και οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
Η Κουμουνδούρου παράλληλα συνδέει την απόφαση και με το φόβο της κυβέρνησης να μη συζητηθεί στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για τη βιντεοσκόπηση της συνάντησης με τον Τάκη Μπαλτάκο, καθώς επίσης και η συζήτηση για άρση της ασυλίας του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μιλώντας στο MEGA μίλησε για "περαιτέρω απαξίωση της δημοκρατίας". "Θέλουν να στερήσουν απολύτως από τη δημόσια θέα και ακρόαση τη συζήτηση των πολύ σοβαρών ζητημάτων, εκκρεμούντων νομοσχεδίων, την άρση ασυλίας Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου" πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ανέφερε: "Ας υποθέσουμε ότι δεν έκλεινε τώρα η Βουλή και έκλεινε μετά από 15 ημέρες. Το μεσοδιάστημα δηλαδή από σήμερα μέχρι και τις 15 ημέρες θα κατατίθεντο αυτή η όποια πρόταση, την τελευταία στιγμή ενώ είχαν μπροστά τους χρόνια; Να είμαστε σοβαροί τώρα".
Την αντίθεσή τους στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής εξέφρασαν τόσο η Δημοκρατική Αριστερά όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Το ΚΚΕ υποστήριξε ότι τα νομοσχέδια πρέπει να συζητούνται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Όμως και στελέχη της Κομισιόν εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προαπαιτούμενα για τα οποία απαιτείται νομοθετική παρέμβαση.
Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εξηγούν ότι δεν θα υπάρξει χρονική καθυστέρηση για όσες αποφάσεις έχουν χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενα.