Διορία έως τον Σεπτέμβριο έχουν περίπου 200.000 "αιώνιοι" φοιτητές για να πάρουν πτυχίο, αλλιώς θα τους αφαιρεθεί η φοιτητική ιδιότητα.
Διορία έως τον Σεπτέμβριο έχουν περίπου 200.000 "αιώνιοι" φοιτητές για να πάρουν πτυχίο, αλλιώς θα τους αφαιρεθεί η φοιτητική ιδιότητα.
Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει αποφασισμένο να εφαρμόσει το νόμο, την ώρα που πρυτάνεις ιδρυμάτων αφήνουν "παράθυρο" για συγκεκριμένες περιπτώσεις φοιτητών που αποδεδειγμένα προσπαθούν και θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Ο νόμος για όσους εισήχθησαν πριν απο το 2006 προβλέπει τη δυνατότητα του διπλάσιου χρόνου φοίτησης από τον προβλεπόμενο σε κάθε σχολή.
Τα όρια είναι ακόμη πιο στενά για όσους εισήχθησαν από το 2006 και μετά καθώς δίνεται η δυνατότητα μόνο δυο ετών επιπλέον φοίτησης από τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών σε κάθε σχολή.
Ο νόμος πάντως δίνει τη δυνατότητα στα ιδρύματα να προλάβουν τυχόν αδικίες συμπεριλαμβάνοντας στους κανονισμούς λειτουργίας τους ρυθμίσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις αιώνιων φοιτητών.
Ήδη ο νέος πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών προανήγγειλε οτι θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό όριο και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις κατηγορίες αιώνιων φοιτητών που είχαν εισαχθεί πριν από το 2006.
Φοιτητές αριστερών παρατάξεων πάντως προαναγγέλουν κινητοποιήσεις εάν απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προχωρήσουν τα ιδρύματα σε διαγραφές όλων των αιώνιων φοιτητών καθώς το 60% αυτών όπως λένε για διάφορους λόγους – κυρίως οικονομικούς- έχουν υπερβεί το όριο σπουδών, αλλά δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να πάρουν πτυχίο.