Aίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας απελευθέρωσε 180 τζιχαντιστές ως αντάλλαγμα για τους 49 Τούρκους που κρατούσαν οι φανατικοί ισλαμιστές. Την σημαία τους ύψωσαν στο Κομπάνι οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Reuters.
Aίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας απελευθέρωσε 180 τζιχαντιστές ως αντάλλαγμα για τους 49 Τούρκους που κρατούσαν οι φανατικοί ισλαμιστές.
Οι Times του Λονδίνου αποκαλύπτουν ότι μεταξύ των τζιχαντιστών που άφησαν ελεύθερους οι Τούρκοι είναι αρκετοί ξένοι υπήκοοι, ανάμεσά τους 2 Βρετανοί, 3 Γάλλοι 2 Σουηδοί, 2 Σκοπιανοί, ένας Ελβετός και ένας Βέλγος.
Η βρετανική εφημερίδα γραφει ότι έχει στην κατοχή της τη λίστα με τα ονόματα των 180 τζιχαντιστών που αντάλλαξαν οι Τούρκοι με τους 49 διπλωμάτες, στρατιωτικούς και υπάληλους του προξενείου τους στη Μοσούλη οι οποίοι είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστων τον περασμένο Ιούνιο.
Όταν οι Τούρκοι όμηροι απελευθερώθηκαν τον περασμενο μήνα, η κυβέρνηση της Άγκυρας αρνήθηκε να αποκαλύψει στοιχεία για το παζάρι και για τα ανταλλάγματα.
Όλα αυτά ενώ οι τζιχαντιστές εξαπολύουν διαρκώς επιθέσεις για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Κομπάνι, δίπλα στα τουρκικά σύνορα ενώ σύμφωνα με το Reuters η σημαία τους κυματίζει ήδη στην πόλη.
Κάποιοι απ' τους πολιορκούμενους κατάφεραν να διαφύγουν τη νύχτα προς την Τουρκία, αλλά η θέση των αμυνόμενων είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού όπως ανέφερε Κούρδος μαχητής στο CNN, καραδοκούν ελεύθεροι σκοπευτές του Ισλαμικού Χαλιφάτου εξοπλισμένοι μάλισα και με διόπτρες νυκτερινής οράσεως.
Ο αρχηγός της πολιτοφυλακής των Κούρδων πήγε στην Άγκυρα και φέρεται να ζήτησε να ανοίξει διάδρομος για να περάσουν όπλα στους μαχητές του, την ώρα που οι τουρκικές αρχές κρατούν κλειστά τα σύνορα για όσους Κούρδους θα ήθελαν να περάσουν στην άλλη πλευρά και να πολεμήσουν στο Κομπάνι.
Στην περιοχή επικρατεί ένταση, ενώ η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών. Mέσα στον πανικό συνεργείο του BBC δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνα, ενώ αποχωρούσε απ' το σημείο.
Την ίδια ώρα οι γονείς του αμερικανού ομήρου Πήτερ Κάσιγκ, πρώην στρατιώτη και εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση που ασπάστηκε το Ισλάμ στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του κι οι τζιχαντιστές απειλούν να τον σκοτώσουν, έδιναν στη δημοσιότητα αποσπάσματα από επιστολή του του περασμένου Ιουνίου, στην οποία αναφέρει: "Προφανώς φοβάμαι πολύ να πεθάνω, αλλά το πιο δύσκολο είναι να μην γνωρίζω, να αναρωτιέμαι και να ελπίζω και να αναρωτιέμαι αν πρέπει να ελπίζω…".
Στη χερσόνησο του Σινά η εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρ Μπέιτ αλ Μάκντις, που έχει λάβει τα εύσημα για τη δράση της κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας απ' το Ισλαμικό Χαλιφάτο, έδωσε στη δημοσιότητα ένα αποκρουστικό βίντεο, που καταγράφει τον αποκεφαλισμό και την εκτέλεση 4 ανδρών κατηγορούμενων ως κατασκόπων του αιγυπτιακού στρατού και της ισραηλινής Μοσάντ.