Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική θύματα ή ζημιές από τον διπλό σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που συγκλόνισε τον Ευβοϊκό Κόλπο, 23 χιλιόμετρα έξω από την Χαλκίδα τα ξημερώματα.
Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική θύματα ή ζημιές από τον διπλό σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που συγκλόνισε τον Ευβοϊκό Κόλπο, 23 χιλιόμετρα έξω από την Χαλκίδα τα ξημερώματα.
Η πρώτη δόνηση έγινε στη 01:06 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τρία λεπτά αργότερα στη 01:09 σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή της Μαλεσίνας και σε εστιακό βάθος 21 χιλιομέτρων, γεγονός που οδήγησε και στο να είναι αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από την Πελοπόννησο μέχρι και τον Βόλο.
Όπως τόνισε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο διοικητής της Πυροσβεστικής στη Χαλκίδα, στις περιοχές που διενεργήθηκε έλεγχος μέχρι το Μαντούδι δεν έχει καταγραφεί κάποιο συμβάν. Διεξάγονται ωστόσο προληπτικοί έλεγχοι τόσο από την περιφέρεια όσο και από τους δήμους και την πυροσβεστική ειδικά σε σχολεία.
Αρχικά είπε ότι η Πυροσβεστική έστρεψε την προσοχή της στα Ψαχνά που στο παρελθόν έχει γίνει επίκεντρο πολλών σεισμών αλλά δεν προέκυψε ευτυχώς κάποιο συμβάν.
Οι κάτοικοι πάντως ήσαν ανάστατοι από την διπλή δόνηση και αρκετοί εξ αυτών πέρασαν το υπόλοιπο της νύχτας στα αυτοκίνητά τους, καθώς ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.
"Το ρήγμα της Αταλάντης δεν μπορεί να δώσει σεισμό μεγάλο γιατί έχει δώσει σεισμό πριν 100 χρόνια. Υπάρχουν μικρότερα ρήγματα, ένα από τα ρήγματα έδωσε τον σημερινό σεισμό και ακολούθησε βέβαια και η σεισμική ακολουθία από γειτονικά ρήγματα. Είναι ρήγματα συνολικά τα οποία δεν έχουν μεγάλο μήκος, συνεπώς δεν μπορούν να δώσουν μεγάλο σεισμό. Όταν έχουμε μεγάλους σεισμούς είναι δυνατό να έχουμε γενικότερη ανησυχία", σημείωσε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA ο καθηγητής Γεωλογίας και επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας προσθέτοντας ότι θα περίμενε συνέχιση της δραστηριότητας για κάποιο διάστημα όχι όμως για μεγέθη που θα ξεπερνούν τα 5,3 ρίχτερ.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε με δήλωσή του στο MEGA και ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας, Βασίλης Παπαζάχος ο οποίος τόνισε ότι σημειώνοντας δεκάδες σεισμοί στη χώρα καθημερινά και ειδικότερα σε θαλάσσιο χώρο, "συνεπώς είναι υπερβολή να βρισκόμαστε σε συνεχή αναστάτωση".