Την ανάγκη η χώρα να τελειώνει με το "περιτύλιγμα" της διαπραγμάτευσης και να περάσει στο "παρασύνθημα", δηλαδή στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ανόρθωση της οικονομίας στάθηκε στις δηλώσεις του εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου ο Στ. Θεοδωράκης.
Την ανάγκη η χώρα να τελειώνει με το "περιτύλιγμα" της διαπραγμάτευσης και να περάσει στο "παρασύνθημα", δηλαδή στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ανόρθωση της οικονομίας στάθηκε στις δηλώσεις του εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου ο Στ. Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι το κόμμα του στηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης, επισήμανε όμως ότι η χώρα δεν έχει πολύ χρόνο και ότι πρέπει να τελειώνει με αυτές ώστε να μπει στην ουσία της υπόθεσης.
"Με ενημέρωσε αναλυτικά ο πρωθυπουργός για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει αύριο ένα αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. Παράλληλα, μου είπε για τις διάφορες μεταρρυθμίσεις που έχει σκοπό να προτείνει. Κάποιες από αυτές θα είναι κοστολογημένες. Όπως έχουμε ξαναπει, το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας, είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Επισήμανε βέβαια στον πρωθυπουργό ότι δεν έχουμε και πολύ χρόνο και ότι πρέπει να τελειώνουμε με το περιτύλιγμα και να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Να τελειώνουμε δηλαδή με τις διαπραγματεύσεις, να επιστρέψουμε στη χώρα και να ασχοληθούμε με το μείζον θέμα της ανόρθωσης της οικονομίας. Να περάσουμε δηλαδή στο παρασύνθημα. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Γιατί θα κριθεί και εκεί θα δώσει αν μου επιτραπεί ο όρος εξετάσεις η κυβέρνηση. Αν θα μπορέσει να ανορθώσει την οικονομία", είπε ο κ. Θεοδωράκης.
Πρόσθεσε ότι είναι από φύση "αισιόδοξος άνθρωπος" και το ποτήρι το βλέπει "πάντα μισογεμάτο και όχι μισοάδειο" ενώ εκτίμησε ότι "ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατανοήσει ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά αλλά πάνω από όλα διαπραγματευόμαστε για να παραμείνει η χώρα στο κέντρο της Ευρώπης".
Επεσήμανε επίσης στον πρωθυπουργό, "ένα άλλο μείζον θέμα που για μας υπάρχει που είναι η συμπεριφορά των υπουργών του σε σχέση με την Παιδεία".
"Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια να καταργηθούν τα πρότυπα σχολεία είναι εκτός λογικής, να σπρώξουμε ξανά τον κόσμο στα ιδιωτικά σχολεία όπως επίσης του είπα ότι είναι ένα κακό μήνυμα ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του εξωτερικού οι Έλληνες που έχουν έρθει στη χώρα να προσφέρουν αφιλοκερδώς στα πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή τους διώχνουμε και τους λέμε οτι δεν υπάρχει λόγος και δεν θέλουμε τη βοήθειά τους", υπογράμμισε.
Και αποκάλυψε ότι στο θέμα αυτό ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε συγκαταβατικός: "Μου είπε ο πρωθυπουργός και το άκουσα με μεγάλη χαρά ότι στο θέμα της Παιδείας πρέπει να γίνει μια εθνική συζήτηση και να μην θεωρώ τίποτα τελειωμένο. Όλα θα πρέπει να συζητηθούν. Βέβαια, πρέπει να ξεμπλέξουμε πρώτα με την μεγάλη υπόθεση που είναι η διαπραγμάτευση και ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα. Εξαρτάται βέβαια και από τις προτάσεις που θα καταθέσει αύριο η κυβέρνηση".
Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε ότι "είχαμε πει ότι θα υπάρξει μια συνεννόηση για τον ΠτΔ, δεν υπήρξε αυτή η συνεννόηση" και επέμεινε ότι "η δική μας πρόταση είναι όπως ξέρετε ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος που τιμά πάρα πολύ τη χώρα με την δράση του και ένας μεγάλος υπερασπιστής των αθρωπίνων δικαιωμάτων και θα επιμείνουμε βέβαια μέχρι τέλους στην πρόταση για τον Νίκο Αλιβιζάτο".