Χαρακτηριστική, από τα δημοσιεύματα μετά το πέρας του έκτακτου Eurogroup, είναι η διαφορά αποχρώσεων του γερμανικού Τύπου, σε σχέση με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό.
"Στους Έλληνες δοθηκε ανάσα 4 μηνών καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούν να παρατείνουν το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας", λέει σε ρεπορτάζ του το δελτίο ειδήσεων του SKYNEWS.
"Οι επενδυτές υποδέχονται θετικά την παράταση της ελληνικής διάσωσης, οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν κάνοντας ρεκόρ", ακούγεται στο δελτίο του CNN.
Με σκληρό και απαξιωτικό ύφος η γερμανική εφημερίδα Die Welt έχει τίτλο "Η Ελλάδα πρέπει να θάψει τα πολιτικά της όνειρα" και κάνει λόγο για επικράτηση του Βολφγκανγκ Σοιμπλε. "Ο Σόιμπλε είναι ένας άνθρωπος που ασκεί ήδη πολλά χρόνια πολιτική. Χρόνια στο κουρμπέτι. Και έτσι μπορεί κανείς να τον συγχωρέσει όταν, απευθυνόμενος προς την ελληνική κυβέρνηση, με σχεδόν πατρική σοφία, λέει ότι κυβέρνηση σημαίνει ραντεβού με την πραγματικότητα -και η πραγματικότητα συχνά δεν είναι τόσο όμορφη όσο τα όνειρα. Περίπου μια ώρα πριν τα πει αυτά ο Σόιμπλε, η νεαρή ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να θάψει τα πολιτικά της όνειρα", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σε αρθρο με τιτλο "Εμπιστοσύνη από τις Βρυξέλλες" το περιοδικό Der Spiege γραφει ότι πρόκειται περισσότερο για μια συμφωνια κατάπαυσης του πυρός παρά για σύναψη ειρήνης. "Είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς…Αν αυτή η αντιπαράθεση για το χρέος μεταξύ Ευρωζώνης και Ελλάδας ήταν μια παρτίδα πόκερ, τότε στο τέλος καμμία πλευρά δεν θα μπορούσε να πει ότι κέρδισε το τζακποτ".
"Τη Δευτερα τα πραγματα θα σοβαρεψουν", προειδοποιεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ενω παραπέμπει στον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος έγραψε στο μπλογκ του στους New York Times ότι δεν υπήρξε πραγματικό αποτέλεσμα.
Οι Financial Times κάνουν λόγο για "τετράμηνη περίοδο χάριτος, χωρίς αποφάσεις για τις λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων".
Ο Guardian αναφέρει ότι "η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω από το χείλος της εξόδου από το ευρώ" και σε χωριστή ανάλυση εκτιμά ότι έγινε το πρώτο βήμα στο δρόμο της επιστροφής στη λιτότητα.
"Ο νεος αριστερός ριζοσπαστης πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας κερδισε την οικονομιή επίβιωση και η Ελλαδα παραμ,ενει στην Ευρωζωνη, αλλα θα αγωνιστεί για να υλοποιήσει πολλές προεκλογικες υποσχεσεις.Δεν θα νυπαρξουν νεα μετρα λιτότητας, αλλα τα τρεχοντα παραμενουν και τα χερια της νέας κυβερνησης είναι δεμενα όσον αφορα στις δαπανες της για κοινωνικά προγραμματα", αναφέρει το BBC.
Η γαλλική Les Echos γραφει ότι "Η Ευρωζώνη επιβάλλει ακριβό τίμημα στην Ελλάδα για να επιμηκύνει τη βοήθεια", ενώ η LIBERATION τιτλοφορείται: "Μια πρώτη συμφωνία για το χρέος" και διαπιστώνει ότι "ανάμεσα στους Έλληνες γεμάτους υπερηφάνεια λόγω της πρόσφατης εντολής που τους έδωσε ο λαός και τους Γερμανούς που έλεγαν όχι σε όλα εν τέλει υπήρξε κάποια προσέγγιση".
"Αυτό που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ευρώπη και να αποτελέσει απειλή όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για το ευρώ είναι να αποφασίσει η Ελλάδα να υιοθετήσει μία νέα πολιτική που θα την οδηγούσε σε νέα αύξηση του χρέους. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 12 δισ., τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ κόστος. Η Ελλάδα δεν τα έχει αυτά τα 12 δισ. για αύξηση του κατώτατου μισθού, των συντάξεων, των δημοσίων υπαλλήλων", αναφέρει ο οικονομικός αναλυτής Φίλιπ Νρεσερτέν.