Μνήμες από τη "Μανωλάδα" ξύπνησε η νέα υπόθεση που αποκαλύφθηκε, όπου ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στην Αχαϊα είχε σαν σκλάβους, τουλάχιστον εννέα εργάτες από τη Ρουμανία.
Μνήμες από τη "Μανωλάδα" ξύπνησε η νέα υπόθεση που αποκαλύφθηκε, όπου ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στην Αχαϊα είχε σαν σκλάβους, τουλάχιστον εννέα εργάτες από τη Ρουμανία.
Οι εργαζόμενοι ζούσαν στοιβαγμένοι σε δωμάτια, με ελάχιστο φαγητό, χωρίς θέρμανση, κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ ο ιδιοκτήτης τους υποχρέωνε να εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς ξεκούραση δίνοντας τους ως αμοιβή λίγα ή καθόλου χρήματα. Μετά τη δουλειά, τους κλείδωνε σε οίκημα – τρώγλη, ενώ δεν δίσταζαν να τους πυροβολούν κοντά στα πόδια για εκφοβισμό.
"Δούλευα από τις πέντε το πρωί μέχρι τις δύο τα ξημερώματα, ούτε κουβέντα για ρεπό. Θυμάμαι μάλιστα μία ημέρα που έκανα παράπονα στον επιστάτη, εκείνος με κοίταξε στραβά και με μία καραμπίνα άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και στο έδαφος για να φοβηθώ. Για δύο μήνες εργασίας πήρα αμοιβή 200 ευρώ" είπε ένας εργάτης στην αστυνομία.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο από τους μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν, να μεταβούν στην Αθήνα και να καταγγείλουν στην πρεσβεία της Ρουμανίας τον εφιάλτη που ζούσαν. Η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και λίγες ώρες αργότερα κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Οργανωμένου Εγκλήματος έφθασε στην Αχαία, συνέλαβε τον ιδιοκτήτη και τον επιστάτη, ενώ απελευθέρωσε τους υπόλοιπους επτά εργάτες.
Κατά την έρευνά τους στην πτηνοτροφική μονάδα οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία όπλα με τα οποία απειλούσαν τους εργάτες, αλλά και ένα κρυφό χρηματοκιβώτιο μέσα σε τοίχο, το οποίο περιείχε μέσα 1,6 εκατομμύριο ευρώ.
Ο δήμαρχος Ερυμάνθου καταδίκασε αυτού του είδους τις ενέργειες, ενώ δικηγόρος των δύο συλληφθέντων υποστήριξε ότι οι αλλοδαποί δούλευαν σε ιδανικές συνθήκες.
Όπως διαπιστώθηκε δεν είναι η πρώτη φορά που ο 50χρονος ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας απασχολεί την Αστυνομία, αφού το 2013 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για παρόμοια αδικήματα.