Μείζονα προβλήματα αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία φέρεται να είπε τόσο στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όσο και στον Μάρτιν Σουλτς ο Αλέξης Τσίπρας, αρχής γενομένης από αυτό της ρευστότητας.
Μείζονα προβλήματα αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία φέρεται να είπε τόσο στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όσο και στον Μάρτιν Σουλτς ο Αλέξης Τσίπρας, αρχής γενομένης από αυτό της ρευστότητας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, φέρεται διατεθειμένος να θέσει το ζήτημα και στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ο Μανώλης Σπινθουράκης.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς ο κ. Τσίπρας στάθηκε πως η Ελλάδα έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το δικό της μερίδιο στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και πως αναμένει κάτι τέτοιο να κάνουν και οι εταίροι.
Εξέφρασε ωστόσο αισιοδοξία ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση διότι κάτι τέτοιο είναι προς το κοινό συμφέρον. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου επισήμανε πως οι λύσεις θα βρεθούν στον διάλογο με την Ευρωζώνη και τους θεσμούς.
Ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ δήλωσε πως οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από το Eurogroup και είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο αποτυχίας.
Όπως είπε πάντως ο πρόεδρος της Κομισιόν αλλά και ο εκπρόσωπός του στη συνέχεια, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ελληνική ειδική ομάδα δράσης της οποίας θα προΐσταται Έλληνας υπουργός.
Αντικείμενό της θα είναι το πως θα επιταχυνθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι απορροφήσεις κονδυλίων που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από τα κοινοτικά ταμεία μέσα από τα διάφορα προγράμματα και τα οποία έχουν παγώσει.
Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Μάρτιν Σουλτς επισήμανε ότι θα πρέπει να διαχωριστεί από αυτή της χρηματοδότησης της Ελλάδας, με τον Μανώλη Γλέζο να ερωτάται μετά τη συνάντησή του με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ και τόνισε πως δεν θέλει να αναφερθεί στο ζήτημα αυτό γιατί πολλοί τώρα το συνδέουν με άλλα πράγματα.