Σε λανθασμένα συμπεράσματα θα καταλήξει κάποιος εάν προσπαθεί να αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ μεμονωμένα επισήμανε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.
Σε λανθασμένα συμπεράσματα θα καταλήξει κάποιος εάν προσπαθεί να αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ μεμονωμένα επισήμανε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης παραδεχόμενος ότι ο έλεγχός της είναι καταρχήν εξαιρετικά δύσκολος δεδομένου ότι η Ελβετία αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.
"Το να επιχειρήσει κάποιος φορολογικό έλεγχο στηριζόμενος μόνο στη λίστα Λαγκάρντ ή βλέποντάς την και χωρισμένα και μεμονωμένα, είναι περίπου βέβαιο ότι θα καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Γιατί έχεις μόνο το δέντρο και δεν έχεις το δάσος. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης και αξιοποίησης αυτής της λίστας είναι μαζί με άλλα στοιχεία να την συνεκτιμήσεις", είπε χαρακτηριστικά σε επίκαιρη ερώτηση του Ηλ. Κασιδιάρη ο οποίος είπε ότι θέλει διευκρινίσεις γιατί η εισαγγελική παραγγελία είναι από το 2012.
Και πρόσθεσε δίνοντας διευκρινίσεις: "Να βρω για παράδειγμα αν ο Χ ελεγχόμενος έχει πόσα σε μια ελληνική τράπεζα, πόσα σε άλλη ελληνική τράπεζα, πόσα στο χρηματιστήριο, κλπ μαζί να βρω αν συναντάται και στη λίστα Λαγκάρντ που σημαίνει ότι έστειλε χρήματα έξω και αυτή η συνολική εικόνα είναι η μόνη εικόνα που μπορεί να αντιπαραβληθεί με το τι δήλωνε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να σου δώσει τη διαφορά. Αν κοιτάξεις μόνο την εικόνα δεν είναι απλά άσκοπο, είναι λάθος και καλό θα είναι παρακαλώ να το λάβετε σοβαρά υπόψη".
"Ένα άλλο πολιτικό πρόσωπο που εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ, ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά, Παπασταύρου, φέρεται σε δημοσιεύματα να έχουν ασκηθεί πιέσεις στο ΣΔΟΕ ούτως ώστε να μην γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την υπόθεσή του με τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια. Σε ποιο σημείο λοιπόν βρίσκεται και αυτός ο έλεγχος", είχε τονίσει στην ερώτησή του ο Ηλ. Κασιδιάρης.