Παραμένει το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με το κύριο άρθρο της Αυγής να κατηγορεί τον Γ. Στουρνάρα ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες και δεν στηρίζει την προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου.
Παραμένει το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με το κύριο άρθρο της Αυγής να κατηγορεί τον Γ. Στουρνάρα ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες και δεν στηρίζει την προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου.
"Η ύπαρξη του επίμαχου e-mail και όχι η δημοσιογραφική ανάδειξή του δείχνει πως ο διοικητής της ΤτΕ ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Η κυβέρνηση έχει επίσης σχηματίσει βάσιμα όπως λέει την εικόνα ότι και στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΚΤ, ο κ. Στουρνάρας αν όχι δια πράξεων τουλάχιστον δια παραλείψεων δεν βοηθάει να ξεπεραστεί η σημερινή πιστωτική ασφυξία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν ο κ. Στουρνάρας σκοπεύει να κατέβει στην πολιτική, αν θέλει να ηγηθεί του μνημονιακού μετώπου, αυτό δεν μπορεί να το κάνει με όχημα τη θέση την οποία κατέχει σήμερα. Και τα δυο μαζί, Giannis, forget it", ανέφερε το άρθρο.
Στήριξη στον Γ. Στουρνάρα παρείχε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με δήλωσή του στην οποία επισημαίνει ουσιαστικά ότι εκ του θεσμικού του ρόλου ο κεντρικός τραπεζίτης είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει για τις πιθανές συνέπειες στην οικονομία.
"Ο Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να κατηγορηθεί γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και όχι για το αντίθετο, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση", υπογράμμισε.
Ο Γ. Στουρνάρας δέχεται πυρ ομάδον από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα όμως για πρώτη φορά και μέλος της κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, δήλωσε πως στη θέση του θα είχε παραιτηθεί.
"Εγώ προσωπικά αν ήμουν στη θέση του κ. Στουρνάρα προσωπικά θα υπέβαλλα την παραίτησή μου, βλέποντας ενδεχομένως ότι οι δικές μου προσωπικές οικονομικές επιλογές είναι ταυτισμένες με ένα άλλο οικονομικό μοντέλο που πράγματι υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας στο πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης", είπε στον ρ/σ Alpha.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε στο twitter: "Ζούμε στη χώρα του παραλόγου, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ναι ο γνωστός υπουργός με τα εργολαβικά κλπ δήλωσε: 'στη θέση του Στουρνάρα θα είχα παραιτηθεί'…".
Το θέμα έφθασε και στη Βουλή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, να μιλάει για υπονομευτική ενέργεια από το περιβάλλον Στουρνάρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στον κεντρικό τραπεζίτη.
"Όταν όμως αποκαλύπτεται υπονομευτική ενέργεια που εκπορεύεται από το περιβάλλον του διοικητή της ΤτΕ εσείς οι ίδιοι δεν θα έπρεπε να τον εγκαλέσετε και να τον βάλετε στη θέση του; Γιατί με ποιον είναι τέλος πάντων; Είναι με τις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης και για το καλό της χώρας ή συντελεί στην υπονόμευση και του καλού της χώρας και της κυβέρνησης;", τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Διαμαντόπουλος.
"Μέχρι και ο διοικητής της ΤτΕ σας φταίει. Αν έχετε πρόβλημα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να το πείτε ξεκάθαρα, να μην κρύβεστε πίσω από δημοσιεύματα. Και γιατί όχι; Φέρτε και μια ρύθμιση, αλλού σας ενοχλούν οι ανεξάρτητες αρχές, βάλτε ένα όριο ηλικίας 60 έτη και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Εάν λοιπόν έχετε πρόβλημα με την ανεξαρτησία της ΤτΕ να το πείτε ανοιχτά", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Με ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τον Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή. "Και θα εξιχνιαστούν τα εγκλήματα και θα αποδοθούν ευθύνες", είπε μεταξύ άλλων.