Επτά συγκεκριμένες προτεραιότητες έθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.
Επτά συγκεκριμένες προτεραιότητες έθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.
Τα ζητήματα που θέτει απέναντι στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα το Ποτάμι είναι τα εξής:
Να αποφύγει η χώρα τις εκλογές μέχρι την πλήρη σταθεροποίηση της χώρας
Να αλλάξει συναινετικά η πρόεδρος της Βουλής, η οποία δεν χαίρει πια της εμπιστοσύνης ούτε μιας μικρής μερίδας του κοινοβουλίου
Να σταματήσει η κυβέρνηση τις μονομερείς ενέργειες στο Δημόσιο και την Παιδεία
Να δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας τον οδικό χάρτη της κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής δραστηριότητας μέχρι τον Οκτώβριο
Να υπάρξει άπλετο φως και πληροφόρηση για το πλάνο της δραχμής που επεξεργάστηκαν στελέχη της κυβέρνησης
Να εκπονηθεί μέσα στον Αύγουστο ένα σχέδιο δράσης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές
Να γίνει ανοιχτή συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο με γνώμονα την κατάργηση του παράλογου μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα
Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει παρέλθει καθώς η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σταθεροποιημένη στη ζώνη του ευρώ και χρειάζεται υπευθυνότητα και καθαρές κουβέντες απ’ όλους ενώ τάχθηκε ενάντια σε άλλα μνημόνια "χωρίς μεταρρυθμίσεις".
Μάλιστα είπε ότι ο Γερμανός αντικαγκελάριος του ανέφερε ότι ο Β. Σόιμπλε θα επιμείνει στην προτίμησή του για Grexit. "Υπάρχουν ΥΠΟΙΚ που πσοτηρίζουν ότι πρέπει να φύγει το βαρίδι η Ελλάς", είπε και τόνισε ότι δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν συμπαραστάτες στην Ελλάδα το περιβόητο "λόμπι της δραχμής" που σκηνοθετούσαν πως θα είναι η επόμενη μέρα.
Για το ενδεχόμενο εκλογών ανέφερε ότι το Ποτάμι με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ίσως και να ήταν ο κερδισμένος αλλά σημείωσε ότι θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα το φθινόπωρο. "Δεν αντέχει μια καινόυργια περιπέτεια ο μικρομεσαίος, ο άνθρωπος που δουλεύει στη μαύρη αγορά και προσπαθεί να σταθεροποιηθεί, να νομιμοποιήσει την εργασία του", είπε ζητώντας από τον πρωθυπουργό να ανοίξει τα χαρτιά του.
Ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν αμφισβητεί τον πρωθυπουργό γιατί αλλιώς θα έπρεπε να ζητήσει άμεσα εκλογές, κάτι που όμως δεν επιθυμεί για το καλό της χώρας.
Υποστήριξε πως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το κομμάτι του που είναι κοντά στον πρωθυπουργό, δεν έχει "μεταρρυθμιστική καρδιά" και πως το Ποτάμι παραμένει εγγυητής αυτής της πορείας ενώ για τον ανασχηματισμό έκανε λόγο για "προσβλητική ανασύνθεση του υπουργικού συμβουλίου".
"Θα ψηφίζουμε τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα στους θεσμούς", διευκρίνισε σχετικά με τη στάση του Ποταμιού στις ψηφοφορίες της Βουλής και ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει το Ποτάμι τη δουλειά που πρέπει να κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Είπε ότι δεν προσβλέπει σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αλα καρτ ψήφισης και πως αφού η χώρα ξεπεράσει τον κίνδυνο τότε θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθούν κάποιες από τις συμφωνίες και τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί.
Για την πρόεδρο της Βουλής είπε ότι "πρέπει να αλλάξει" και πως θα πρέπει να είμαστε καθαροί απέναντι στον ελληνικό λαό. "Δε νοείται να τηλεφωνούν υπουργοί στο παρά ένα μιας συνεδρίασης και να λένε ότι κάντε κάτι γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει τις διαδικασίες του κοινοβουλίου".