Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η υπόθεση με τα πόθεν έσχες δύο υπουργών, που εισήχθη στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση που υπέβαλαν οι κυρίες Καραμανλή και Αραμπατζή από την πλευρά της ΝΔ.
Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η υπόθεση με τα πόθεν έσχες δύο υπουργών, που εισήχθη στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση που υπέβαλαν οι κυρίες Καραμανλή και Αραμπατζή από την πλευρά της ΝΔ.
Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο θέμα, σημειώνοντας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: “Τι γίνεται με αυτό το πόθεν έσχες; Θα μας απαντήσετε; Θα αφήσετε να σέρνεται μία σκιά σε όλους τους υπουργούς; Δεν αισθάνεται κανείς από την κυβέρνηση την ανάγκη να πει 'δεν είμαι εγώ'; Δεν αισθάνεται την ανάγκη αυτός που είναι να πει 'είμαι εγώ' να τελειώνουμε; Κουίζ είναι; Απασχολεί τον ελληνικό λαό”.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Νικολόπουλος κάλεσε τους συναδέλφους του, αλλά και τον πρωθυπουργό να πράξουν τα δέοντα, σημειώνοντας πως “εγώ πάντως, αν είχα ξεχάσει ένα εκατομμύριο ευρώ, θα είχα κιόλας παραιτηθεί”. Για πόθεν έσχες “ντροπής” έκανε λόγο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, λέγοντας πως αυτό το παραμύθι πρέπει να σταματήσει και υπογραμμίζοντας ότι όλα τα πόθεν έσχες θα πρέπει να δημοσιεύονται στο site της Βουλής.
Από την κυβέρνηση, η εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να στρέψουν την ατζέντα από τα εσωτερικά τους προβλήματα και τις έριδες των υποψήφιων αρχηγών, τονίζοντας πως χάνουν τον αυτοέλεγχό τους.
“Ας σταματήσουν να υποκρίνονται και ας εμπιστευτούν τους θεσμούς, στους οποίους και οι ίδιοι συμμετέχουν. Η διαφάνεια εξασφαλίζεται μόνο όταν αυτοί λειτουργούν”, τόνισε η κ. Γεροβασίλη.
Η επιτροπή πόθεν έσχες θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες με τη νέα της σύνθεση, με την πρώην επικεφαλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου να δηλώνει πως δεν έχει δει τα πόθεν έσχες και δεν άνοιξε το φάκελο, γιατί η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει εάν το πρόβλημα είναι τυπικό ή ουσιαστικότερο.
Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, επισήμανε πως σύντομα θα αποδειχθεί πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τους δύο υπουργούς. “Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις 'τηλεδίκες' που γίνονται τις τελευταίες ημέρες για τα πόθεν έσχες που ερευνώνται. Θα δείτε πολύ σύντομα πόσο καθαρά είναι όλα αυτά”, είπε χαρακτηριστικά.
“Είναι γνωστό ότι στην κυβέρνηση Τσίπρα μετέχουν και πολύ πλούσιοι υπουργοί. Όμως, δεν χρειάζεται να το κρύβουν, ούτε τους επιτρέπεται από το νόμο και το Σύνταγμα”, δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Από το βήμα της Βουλής, ο Χάρης Θεοχάρης του “Ποταμιού”, υπογράμμισε πως “καθώς όμως ψάχνετε και το ηθικό πλεονέκτημα, που σας το πήραν οι υπουργοί, που σας το πήραν οι υπουργοί με τις μετοχές και τις καταθέσεις τους, καθώς αναρωτιέστε ποιοι είναι και που βρίσκονται, σημειώστε πως η ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες είναι αυτοτελώς αδίκημα”.
Ανοικτή επίθεση στον Αλέκο Φλαμπουράρη, εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης. “Πείτε στον κ. Φλαμπουράρη ότι αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να κατέχει μετοχές εργολήπτριας εταιρείας, διαπράττοντας αυτή τη στιγμή που μιλάμε κακουργηματική πράξη και δεν βλέπω από την κυβέρνηση ευαισθησία και αντίδραση σε αυτό το θέμα”, δήλωσε στη Βουλή ο κ. Βορίδης, ενώ από την πλευρά του ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων κράτησε χαμηλούς τόνους.