Αίσθηση και συζητήσεις προκάλεσε η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι παραμένει ενεργός στα πολιτικά πράγματα της χώρας, την ώρα που "φουντώνει" η εσωκομματική αντιπαράθεση με φόντο την κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία.
Αίσθηση και συζητήσεις προκάλεσε η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι παραμένει ενεργός στα πολιτικά πράγματα της χώρας, την ώρα που "φουντώνει" η εσωκομματική αντιπαράθεση με φόντο την κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία.
Σε συνέντευξή του στον ισπανικό δημοσιογραφικό όμιλο La Razon με τίτλο "Ο λαϊκισμός είναι μια αρρώστια που οδηγεί σε καταστροφές" ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε:
"Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπηρετείς την πατρίδα σου πέρα από τη θέση του πρωθυπουργού. Οπότε κι εγώ εξακολουθώ να είμαι ενεργός στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας μου…όσον αφορά στην ίδια την ιστορία, είναι πολύ νωρίς να πει κανείς. Άλλωστε, η ιστορία κρίνει κάποιον αφού αυτός έχει φύγει. Κι εγώ είμαι ακόμη εδώ…".
Εν τω μεταξύ, τα τελευταία 24ωρα η εσωκομματική μάχη εκτυλίσσεται γύρω από τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων με ανταλλαγή πυρών και επιστολών.
Κατηγορηματικό "όχι" στη διεξαγωγή τηλεμαχίας ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα αιτήματα του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για δημόσιο διάλογο. Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι τα debate απειλούν την ενότητα της παράταξης και ότι διεξάγονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων, ωστόσο είπε “ναι” σε εθνικές συνδιασκέψεις.
"Η τηλεμαχία θα μας βλάψει. Θα δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα μεταξύ μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα του debate "άστραψε και βρόντηξε" ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αφού έστειλε και εκείνος- μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη- επιστολή στους συνυποψηφίους του και στον γραμματέα του κόμματος άφησε αιχμές εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, σημειώνοντας ότι στην κούρσα διαδοχής συμμετέχουν ένας εν ενεργεία πρόεδρος και ένας εν ενεργεία περιφερειάρχης. Υποστήριξε, δε, πως είναι στα όρια του αστείου η ρητορική ότι το debate απειλεί την ενότητα της παράταξης.
"Φαντάζομαι θα παίξετε και τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα για το πόσο καλός ήταν ο Τσίπρας στο debate των ευρωεκλογών ή τις δηλώσεις ότι πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τον Φεβρουάριο", είπε, μεταξύ άλλω, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.
Ο Μάκης Βορίδης αποκάλυψε ότι ομάδα βουλευτών, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τους 30, συνέταξαν επιστολή με την οποία ζητούσαν τον διάλογο μεταξύ των τεσσάρων όχι όμως με την μορφή τηλεμαχίας.
"Εγώ έχω προσυπογράψει ένα κείμενο, μαζί με άλλους βουλευτές, που ουσιαστικά λέει το εξής: 'Θα θέλαμε να ακούσουμε τους υποψηφίους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρέπει να ακουστούν οι υποψήφιοι στην Πολιτική Επιτροπή και ενδεχομένως πρέπει να δημιουργηθούν μία ή δύο θεματικές ή ευρείες συνδιασκέψεις προκειμένου εκεί οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις απόψεις τους", δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος είναι ένας από τους παραλήπτες της επιστολής Γεωργιάδη, απάντησε πετώντας το "μπαλάκι" στους υποψηφίους, καθώς δήλωσε αναρμόδιος να διοργανώσει debate και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στις συνδιασκέψεις μόνο αν και οι τέσσερις υποψήφιοι ανεξαιρέτως συμφωνήσουν στους όρους διεξαγωγής.
Η παραπολιτική και όχι τα debate μπορεί να απειλήσει την ενότητα της παράταξης, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Ακούω κάποιους να μου λένε 'μήπως αυτό θα μας οδηγήσει σε εσωστρέφεια, μήπως θα πάμε στην τηλεόραση να τσακωθούμε μεταξύ μας αντί να τσακωνόμαστε με τον Τσίπρα;'. Τίποτα απ΄όλα αυτά δεν θα συμβεί", σημείωσε.
Για βιομηχανία λάσπης εναντίον του έκανε λόγο σε ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.