Αμείωτη παραμένει η ένταση στο μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού και μέσα στο κλίμα που επικρατεί θεωρείται απίθανη μια συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στη σύνοδο για το κλίμα αύριο στο Παρίσι.
Αμείωτη παραμένει η ένταση στο μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού και μέσα στο κλίμα που επικρατεί θεωρείται απίθανη μια συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στη σύνοδο για το κλίμα αύριο στο Παρίσι.
Η Τουρκία ετοιμάζεται να παραδώσει τη βεβηλωμένη σορό του πιλότου Ολέγκ Πέσκοφ στη Ρωσία, η οποία παραδόθηκε προηγουμένως στην τουρκική κυβέρνηση από τους ενόπλους που τον σκότωσαν, κάτι που αποτελεί για πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωση της εμπλοκής της Άγκυρας στην προβοκάτσια.
Το Κρεμλίνο κλιμακώνει τις οικονομικές κυρώσεις αντιποίνων και συνεχίζει να εγκαλεί τον Ερντογάν για καθυστερημένες επί 7 ώρες και μη πειστικές πλέον εξηγήσεις, με τον εκπρόσωπο Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ να τονίζει πως "δεν υπήρξε ουδεμία προσπάθεια να εξηγηθεί το συμβάν, να εκφραστεί λύπη, να μας πουν για παρεξήγηση ή κάποιο λάθος στο σύστημα διοίκησης ή κάτι άλλο, δεν έγινε τίποτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, που έμοιαζε με αιωνιότητα".
Το Διάταγμα Πούτιν απαγορεύει τις τουριστικές πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών και αναμένεται να στρέψει σε Κριμαία και Σότσι 3 έως 5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, αφαιρώντας περί τα 20 δισ. δολάρια ετησίως από την τουρκική οικονομία. Το εμπάργκο θα ισχύσει στην εισαγωγή σειράς προϊόντων, αλλά και τη δράση εταιρειών, με τα ρωσικά ΜΜΕ να εκτιμούν ότι πρώτα απ' όλα θα χτυπηθούν οι κατασκευαστικές εταιρείες. Επιπρόσθετα, απαγορεύθηκε στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους.