Οξύτατη πολιτική σύγκρουση για τους διορισμούς μετακλητών στο Δημόσιο, με αιχμή την υπόθεση του νέου γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν σήμερα Κουμουνδούρου και Συγγρού, θέμα που τέθηκε και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οξύτατη πολιτική σύγκρουση για τους διορισμούς μετακλητών στο Δημόσιο, με αιχμή την υπόθεση του νέου γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν σήμερα Κουμουνδούρου και Συγγρού, θέμα που τέθηκε και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως "την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία και χάνονται κάθε μέρα δουλειές, αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του κράτους". "Παντού 'σύντροφοι', συγγενείς και φίλοι της εξουσίας. Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία" είπε.
Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί "αριστεία στη σπέκουλα και τον λαϊκισμό", απάντησε το Μαξίμου, θέτοντας το ερώτημα: "στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;".
"Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία" πρόσθεσαν από το Μαξίμου, καλώντας "το κόμμα των θαλασσοδανείων" να χαμηλώσει τους τόνους και τονίζοντας πως "λίγη αιδώς δεν βλάπτει".
Οι ανακοινώσεις αυτές είναι το μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς ήταν η απάντηση της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επανήλθε καταγγέλλοντας επίθεση προς την κυβέρνηση "με κατασκευασμένα στοιχεία" που -όπως αναφέρουν- γίνεται κυρίως για δυο λόγους:
"α. Για να εδραιωθεί η πεποίθηση στον απλό πολίτη ότι 'όλοι το ίδιο είναι', ότι και η κυβέρνηση αυτή είναι ότι και οι προηγούμενες ένα φαύλο και σάπιο καθεστώς.
β. Για να αποδομηθεί το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση, νομοσχέδιο που έρχεται να βάλει ταφόπλακα στις πιο μαύρες σελίδες του πελατειακού κομματικού κράτους και να δημιουργήσει μια δημόσια διοίκηση, ανεξάρτητη και αξιοκρατική που θα λειτουργεί επ' ωφελεία του δημοσίου και όχι του κομματικού συμφέροντος".
"Αντί να ανησυχεί το νέο σύστημα της ΝΔ καλό θα είναι να ψηφίσει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση προκειμένου να σταματήσει το κομματικό και ρουσφετολογικό κράτος" προσθέτουν από το Μαξίμου, παραθέτοντας και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία "ο συνολικός αριθμός των πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου (Δεκέμβριος 2014) ήταν 1.173 όταν ο συνολικός αριθμός πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων στην κυβέρνηση Τσίπρα (19/1/2016) είναι 618".
Σε ανάλογο μήκος κύματος τον νεαρό ράπερ γραμματέα έσπευσαν να υπερασπιστούν και υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης που μίλησε στην "Κοινωνία Ώρα Mega" για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης ο οποίος έφερε ως παράδειγμα το τι γίνεται στον Λευκό Οίκο και τα Ηλύσια Πεδία. Είχε προηγηθεί και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος συνέκρινε τους διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ με αυτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με… ποδοσφαιρικούς όρους.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, πάντως, καυτηρίασε τη νοοτροπία του νεολαίου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ρ/σ Σκάι, λέγοντας μεταξύ άλλων πως "το να επικαλείται κάποιος οικογενειακούς αγωνιστικούς τίτλους για να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του σήμερα είναι η αντίστροφη όψη της θεωρίας της συλλογικής ευθύνης την οποία εφάρμοζαν οι Γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές".
Ο ίδιος ο Ιασονας Σχοινάς Παπαδόπουλος, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την χθεσινή του παρέμβαση, σήμερα επανήλθε με νέα απάντηση-άρθρο στην "Αυγή", σε πιο χαμηλούς τόνους και χωρίς να επικαλείται πλέον τους προγόνους του, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Είναι σαφές πως τον στενό κυβερνητικό σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και να στηρίξουν άνθρωποι που χαίρουν της πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού και του πρωθυπουργού. Εκτός εάν όσοι σήμερα καταγγέλλουν έχουν την απαίτηση να παραμείνουν οι δικοί τους ΕΚΛΕΚΤΟΙ στα κυβερνητικά επιτελεία την στιγμή που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης".