Επιβεβαιώνεται η καταγγελία του Βασίλη Λεβέντη ότι Τούρκος επιχειρηματίας θέλει να αγοράσει τηλεοπτική άδεια πανελλήνιας εμβέλειας στην Ελλάδα, με τον ίδιο τον επιχειρηματία μάλιστα να δηλώνει πως έχει ήδη κάνει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και έχει βρει ανταπόκριση.
Επιβεβαιώνεται η καταγγελία του Βασίλη Λεβέντη ότι Τούρκος επιχειρηματίας θέλει να αγοράσει τηλεοπτική άδεια πανελλήνιας εμβέλειας στην Ελλάδα, με τον ίδιο τον επιχειρηματία μάλιστα να δηλώνει πως έχει ήδη κάνει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και έχει βρει ανταπόκριση.
Ο λόγος για τον 46χρονο Ατσούν Ιλικαλί, παραγωγό, παρουσιαστή και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού TV8, ο οποίος -όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Milliyet"- "θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα".
"Έχουμε 2 εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας. Και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας!" φέρεται να δηλώνει ο επιχειρηματίας στην τουρκική εφημερίδα.
Από την πλευρά του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ατσούν Ιλικαλί, η οποία -όπως αναφέρεται- έγινε στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο Τούρκος επιχειρηματίας είχε πει ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα και ότι έχει βρει Έλληνες συνεταίρους και ο πρωθυπουργός του απάντησε πως "θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους".
Το θέμα έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι θέλει να κλείσει κανάλια για να δώσει την άδεια σε ξένους επιχειρηματίες.
Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Δένδιας έθεσε το ερώτημα "μέσα σε ποιο θεσμικό πλαίσιο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνομιλεί με ξένους και ιδιαίτερα με Τούρκους υπηκόους όσον αφορά τη χορήγηση αδειών ελληνικών καναλιών;".
Να δώσει εξηγήσεις κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι "δεν είναι δυνατόν καθημερινά να έχουμε προβλήματα με τη γείτονα χώρα, η ενημέρωση να τα καλύπτει πολλές φορές την εβδομάδα και εμείς να χαρίσουμε την ενημέρωση τους Τούρκους".
Ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος είχε αναφερθεί στο θέμα από τις 21 Ιανουαρίου, επανήλθε με ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων με την οποία "ζητά να μην 'τολμήσει' ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία".
Στο μεταξύ, το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών πυροδότησε σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νίκο Παππά.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά" ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον κ. Παππά λέγοντας μεταξύ άλλων: "… Δεν σημαίνει ότι ο υπουργός κάνει ό,τι γουστάρει γιατί δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας λέγοντας στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι μόνο μια Χούντα μας σώσει αν στο μυαλό του είχε μια χούντα με τον Παππά και τον ίδιο επικεφαλής".
Ακολούθησε ανακοίνωση από τον Νίκο Παππά, ο οποίος απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κάλεσε να απαντήσει εάν υιοθετεί τις απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας: "Δεν περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη να βάλει φρένο στη γλώσσα του. Δεν περιμένουμε να γνωρίζει την ιστορία αυτών στους οποίους απευθύνεται. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις".
Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε στο θέμα μέσω twitter αποσύροντας τους χαρακτηρισμούς του για τον υπουργό Επικρατείας. "Επειδή στην πολιτική πρέπει να έχουμε ανθρωπιά, αποσύρω το σχόλιο περί Στρατηγού και Χούντας για τον Νίκο Παππά για ιστορικούς λόγους" ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχόλιό του στην πλατφόρμα.