"Ήταν μία μεγάλη χαρά γιατί δείχνει ότι οι ιστορίες δεν έχουν όρια. Είναι κάτι το διαπολιτισμικό. Ότι μία καλή ιστορία μπορεί να βρίσκει ανταπόκριση όχι μόνο σε μία χώρα, αλλά σε όλο τον κόσμο" λέει για τη σπουδαία διεθνή του διάκριση ο Ευγένιος Τριβιζάς, μιλώντας στο Mega και τη Βίκυ Κατεχάκη.
"Ήταν μία μεγάλη χαρά γιατί δείχνει ότι οι ιστορίες δεν έχουν όρια. Είναι κάτι το διαπολιτισμικό. Ότι μία καλή ιστορία μπορεί να βρίσκει ανταπόκριση όχι μόνο σε μία χώρα, αλλά σε όλο τον κόσμο" λέει για τη σπουδαία διεθνή του διάκριση ο Ευγένιος Τριβιζάς, μιλώντας στο Mega και τη Βίκυ Κατεχάκη.
Με το ηλεκτρονικό βιβλίο "Little Emily" -στην ελληνική του εκδοχή "Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου"- ο αγαπημένος παραμυθάς των παιδιών κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για το καλύτερο διαδραστικό βιβλίο της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό "Kidscreen Awards", στον οποίο συμμετείχαν κολοσσοί όπως η Disney και η Play Date Digital.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, o Ευγένιος Τριβιζάς λέει πως η επιτυχία ήταν απροσδόκητη. "Ήταν πραγματικά μία έκπληξη" σημειώνει, μεταφέροντας τον ενθουσιασμό και την έκπληξη και του παραγωγού του eBook, που ήταν και ο άνθρωπος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση της απονομής και παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους όλων των συντελεστών.
"Μου έγραψε από την Αμερική ο Χάλγουεϊτ και ήταν κατενθουσιασμένος. Δεν το περίμενε κι εκείνος ότι αυτή η μικρή εταιρεία θα επικρατούσε σε σύγκριση με αυτούς τους συνυποψήφιους δύο κολοσσούς, τη Disney και την Play Date Digital" σημειώνει ο κ. Τριβιζάς.
Για να υλοποιηθεί το "Κοτσάνι του Πετροκέρασου" και να φτάσει να γίνει το πιο ενδιαφέρον – βάσει του Διαγωνισμού- διαδραστικό βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας χρειάστηκαν δύο χρόνια και μία τεράστια προσπάθεια από μία ομάδα Ελλήνων και Αμερικανών που εργάζονταν ταυτόχρονα.
Οι συντελεστές της ελληνικής ομάδας, που μοιράστηκαν την επιτυχία με τον Τριβιζά τονίζουν πως γονείς και παιδιά αξίζει να γνωρίσουν αυτό το διαδραστικό παιχνίδι και να έρθουν σε επαφή με αυτό το είδος μοντέρνας Τέχνης.
"Το ζητούμενο με όλη αυτή την προσπάθεια ήταν να εκμεταλλευθεί κανείς τα καινούργια μέσα, τα κινητά, τα tablets, που ο περισσότερος κόσμος περνάει ατέλειωτες ώρες μπροστά τους, και να δημιουργήσει περιεχόμενο, να δημιουργήσει ιστορίες οι οποίες έχουν ένα ενδιαφέρον για τα παιδιά, έχουν πράγματα να τους πουν και να δίνουν την ευκαιρία και στους γονείς να περνάνε κάποιο χρόνο με τα παιδιά τους δημιουργικά" λέει στο Μega o σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων Παναγιώτης Ράππας.
Ο Αντώνης Δελαπόρτας, που "έντυσε" μουσικά το ηλεκτρονικό βιβλίο, δηλώνει για την εμπειρία αυτή: "Όταν πρωτοπήρα την ιστορία της Έμιλυ στα χέρια μου, ήταν κάτι συγκινητικό, ήταν ένα από τα κείμενα που δεν το διαβάζεις συχνά. Πολύ υψηλού επιπέδου κείμενο και μάλιστα όταν έφθασαν στα χέρια μου και οι εικόνες, οι ζωγραφιές του κυρίου Ράππα, το παζλ ολοκληρώθηκε. Εγώ απλά έπρεπε να το βάλω κάτω, να του γράψω μία μουσική και αυτό έκανα".
Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο ξεχωριστός συγγραφέας με σπουδές εγκληματολογίας, έχει γράψει μέχρι σήμερα περίπου 150 βιβλία για παιδιά. Ο ίδιος, λέει, ωστόσο πως προσαρμόζεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και παράλληλα με τα παραδοσιακά παραμύθια αφιερώνει το χρόνο του στη δημιουργία… ηλεκτρονικών ιστοριών.
"Το ηλεκτρονικό βιβλίο -σημειώνει- όπως και κάθε άλλη νέα τεχνολογία είναι μία πρόκληση που δεν πρέπει να την αγνοούμε αλλά να την εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, ανεξάρτητα με ποιο τρόπο μπορεί κανείς να εκφράσει τις ιδέες του και τις απόψεις του".