Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα αυτού του νέου ιού που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τον οποίο οι επιστήμονες δίνουν μάχη να ιχνηλατήσουν.
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 26.500 ανθρώπους ενώ πάνω από 570.000 είναι τα κρούσματα παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικιακές ομάδες.
Κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στην πανδημία. Αυτό που αλλάζει είναι το ποσοστό επικινδυνότητας που κυμαίνεται ανάλογα με την ηλικία και την γενικότερη κατάσταση υγείας του κάθε ατόμου.
Όσο ο πλανήτης ψάχνει την έξοδο από τον εφιάλτη του κορωνοϊού στην Ελλάδα το ποσοστό των νέων στην ηλικιακή ομάδα 18 – 39 που έχουν νοσήσει αγγίζει το 27%. Οι ειδικοί εκφράζουν την βεβαιότητα ότι ο ιός μεταδίδεται με την ίδια ευκολία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.
Δεν θα πρέπει να παίρνουν αψήφιστα τον κορωνοϊό σύμφωνα με τους ειδικούς οι νεότεροι άνθρωποι.
Θα πρέπει να φέρονται ως νοσούντες που μένουν σπίτι και να είναι σε κατάσταση καραντίνας παίρνοντας όλα τα μετρά προφύλαξης.
Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις νεαρών ασθενών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, στις οποίες ο ιός γίνεται τοξικότερος ή το ανοσοποιητικό τους δεν είναι τόσο δυνατό όσο για αντέξει τον ιό.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός άλλα πρόληψη σύμφωνα με τους γιατρούς.