Το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Γλέζο είπαν την Τετάρτη (01/04) οι δικοί του άνθρωποι σε στενό κύκλο, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας. Τον ήρωα της κατοχής, ωστόσο, αποχαιρέτισε νοερά ολόκληρη η Ελλάδα, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή στον κορυφαίο παρτιζάνο της Ευρώπης, στον άνθρωπο που συμβόλισε όσο κανένας την ελληνική αντίσταση κατά του ναζισμού.
Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο. Η γαλανόλευκη σκεπάζει το φέρετρο με τη σορό του ήρωα, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ακολουθούσαν δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων.
Η κηδεία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, όμως όλοι οι Έλληνες ήταν εκεί νοερά για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς και της Ελλάδας.
Στο πρώτο νεκροταφείο ήταν η γυναίκα του, Τζώρτζια,, οι οικογένειες των παιδιών του και τα τέσσερα εγγόνια του που αποχαιρέτησαν τον σύζυγο, τον πατέρα, τον παππού Μανώλη Γλέζο.
Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος αναφέρθηκε στο σύμβολο της Αντίστασης.
Ο Μανώλης Γλέζος πριν τρία χρόνια, τον Οκτώβριο του 2015 είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο και είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί με θρησκευτική κηδεία.
Η σημαία στην Ακρόπολη κυμάτιζε μεσίστια. Εκεί που ο Μανώλης Γλέζος μαζί με τον Λάκη Σάντα στις 30 Μαΐου του 1941, νεαροί φοιτητές τότε, πήραν την παράτολμη απόφαση και κατέβασαν από τον Ιερό Βράχο τη σημαία με τη σβάστικα.
Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στην Νάξο αλλά και την Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, ενώ μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής η κηδεία του μεγάλου αγωνιστή έγινε δημοσία δαπάνη και ο τάφος δωρεά από τον Δήμο Αθηναίων. Η οικογένεια του Μανώλη Γλέζου είχε ζητήσει αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Γλέζου στην Απείρανθο.