Μια ιστορία ανιδιοτελούς προσφοράς και υψηλής αίσθησης καθήκοντος έρχεται στην επιφάνεια, με έναν γιατρό, ο οποίος άφησε τον ιδιωτικό τομέα και επέλεξε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δημόσιο νοσοκομείο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ωστόσο, η επιθυμία για προσφορά δεν αρκεί, όταν λείπουν τα βασικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καταγγέλλουν νοσηλευτές και γιατροί.
Μεχρι πριν ένα μηνα ο κ. Αγγελος Ζούγλος εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, ως πνευμολόγος. Όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊου έκανε τα χαρτια του και επεστρεψε στο Εθνικό Συστημα Υγειας, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομειο, εκεί οπου ειχε κάνει ειδικότητα.
Για να βοηθήσει τους συμπολίτες του, εάν και γνωριζε ότι θα εργαστει με δωδεκάμηνη σύμβαση .
Οι νοσοκομειακοι γιατροι, οι μαχητες της πρωτης γραμμης, ζητουν τα αυτονόητα. Για να προστατευτει το υγειονομικο προσωπικο και κατά συνεπεια ολοι οι πολιτες.
Η κ. Ελενη Μπακιρλή εργαζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσκομειο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονικη, που είναι κεντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό.
Τα συναισθηματα της είναι αναμεικτα από τη μια ο φοβος, και από την άλλη το αισθημα ευθυνης για τους συναθρωπους της.
«Το πρόβλημα είναι στις ελλειψεις γιατρων ειδικα για μετρα αυτοπροστασιας των εργαζομενων και μιλαμε και για τμηματα νευραλγικα όπως είναι οι μοναδες που νοσηλευουν ειδικα διασωληνωμενους ασθενεις, τα επειγοντα ακομη η ελλειψη προσωπικου – ηρθαν βεβαια καποιοι αλλα είναι δυσκολο να εκπαιδευτουν τωρα», λέει.