Οι New York Times επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν τις καμπύλες των κρουσμάτων σε συνολικά 126 χώρες με στοιχεία που καταγράφηκαν έως τις 3 Απριλίου.
Οι καμπύλες διαφέρουν από χώρα σε χώρα με τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων σε ορισμένα κράτη να μειώνεται.
Στις ΗΠΑ «ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται με γρήρορους ρυθμούς καθώς ορισμένες πολιτείες εξακολουθούν να αρνούνται να επιβάλουν πιο αυστηρά μέτρα».
ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, και Βρετανία αποτελούν μια ομάδα χωρών στις οποίες την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν καθημερινά περισσότερα από 2.000 κρούσματα «και οι περισσότερες χώρες εξ αυτών δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού».
Στο μεταξύ, «οι ανερχόμενοι ήρωες της εποχής του κορωνοϊού – Οι κορυφαίοι επιστήμονες» είναι ο τίτλος αφιερώματος της εφημερίδας New York Times για τους επιστήμονες που έχουν αναλάβει σε διάφορες χώρες να χαράξουν μια στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Για την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα, «η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει μια μεγάλη επιδημία, όλοι συντονίζονται το απόγευμα στις 18:00 για να ακούσουν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
Είναι ειλικρινής, και έχει πρωταγωνιστήσει ώστε η χώρα να λάβει εγκαίρως μερικά από τα πιο περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά καθώς η Ελλάδα έχει μόλις 68 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας. Αντιθέτως, το Βέλγιο, το οποίο έχει παρόμοιο πληθυσμό, καταγράφει 1.283 θανάτους».