Τις προτάσεις στήριξης της οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού που παρουσίασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε στην εκπομπή «MEGA Mag», ο πρώην υπουργός και βουλευτής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η κυβέρνηση πρέπει να τονώσει την ελληνική οικονομία με μέτρα ύψους 26 δισ. είτε «με τη χρήση του ‘’μαξιλαριού’’ που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» είτε με «αναπροσανατολισμός ευρωπαϊκών πόρων. Κι αυτό γιατί υπάρχει μεγάλο περιθώριο χρήση τους πλέον».
Ο κ. Παππάς ζήτησε από την κυβέρνηση να δρομολογήσει άμεσα την οικονομία «θωρακίζοντας την υγεία και προστατεύοντας την εργασία, ενώ τόνισε ότι η κρίση θα εξαρτηθεί και από τις κυβερνητικές επιλογές.
«Μέσα στην κυβέρνηση επικρατεί η σχολή να αφήσουμε την ύφεση να εξελιχθεί, να επιβιώσουν οι υγειείς επιχειρήσεις και να διοχετεύσουμε τους πόρους εκ των υστέρων. Αυτή είναι μια καταστροφική λογική» ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας «επιστροφή στα μνημόνια εάν δεν αποτραπεί η κρίση».
«Το κείμενο με τις προτάσεις μας ήταν κοστολογημένο. Είναι ένα απολύτως εφικτό σενάριο» υπογράμμισε.
Υγειονομική συναίνεση και έλεγχος
Μιλώντας για την υγειονομική κρίση που βιώνει και η χώρα μας από τον κορωνοϊό, ο κ. Παππάς, έκανε λόγο πώς στο κομμάτι αυτό «υπήρχε ευρύτατη συναίνεση», λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ληφθούν πιο γρήγορα τα μέτρα προστασίας.
Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Σωτήρη Τσίοδρα, απάντησε πως «κάθε απόγευμα πρέπει να ακούμε ποια είναι η κατάσταση υγείας των υγειονομικών μας και πόση επάρκεια πρώτων ειδών υπάρχει. Με την αλήθεια πρέπει να πορευτούμε».
Παράλληλα, κατηγόρησε την στρατηγική της κυβέρνησης στο θέμα των διαγνωστικών τεστ του κορωνοϊού, λέγοντας πως «τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να είμαστε πιο ενεργητικοί στο κομμάτι των ελέγχων».
Τέλος, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν θα επιστρέψει «η κρίση να γίνει ευκαιρία να κρυφτεί η αλήθεια από τον ελληνικό λαό».
Κι αυτό, γιατί όπως συνέχισε, η κυβέρνηση «στις τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έφερε, υπάρχουν δεκάδες πρόνοιες για παράκαμψη της κείμενης νομοθεσίας για τις δημόσιες προμήθειες. Δεν θα τηρείται ο τυπικός νόμος. Εμείς κάναμε πρόταση να ελέγχονται αυτές οι προμήθειες από διακομματική επιτροπή αλλά αρνήθηκαν».