Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη τη μάχη που εξακολουθεί να δίνει στην εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την υγεία του, στη Μεγάλη Βρετανία ωστόσο ανάβει η συζήτηση για το κενό εξουσίας που δημιουργεί η αναγκαστική αποχή του Τζόνσον από τα καθήκοντά του.
Το ζήτημα της προσωρινής αντικατάστασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον τέθηκε από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε με κορονωϊό. Και έγινε ακόμα πιο πιεστικό στις 3 Μαρτίου όταν ο Τζόνσον ανέβασε πυρετό που τον οδήγησε δυο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο και στην εντατική, όπου του χορηγείται οξυγόνο χωρίς να έχει διασωληνωθεί, όπως επέμεινε το απόγευμα το ανακοινωθέν της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο πυρετός υποχωρεί λένε κυβερνητικές πηγές. Όμως Βρετανοί πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι θα περάσουν εβδομάδες, ακόμα και μήνας μέχρι να επιστρέψει ο Τζόνσον στο πρωθυπουργικό γραφείο, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της συζήτησης για κενό εξουσίας.
Ο προσωρινός αναπληρωτής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ λέει ότι ο Τζόνσον θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του.
Όμως εκτός από τον πόλεμο των δελφίνων, στο προσκεφάλι του Τζόνσον μαίνεται ακόμα ένα πόλεμος που τροφοδοτεί τις στήλες του σκανδαλοθηρικού Τύπου.
Η Daily Mail θέτει το ερώτημα ποιος είναι ο στενότερος συγγενής του πρωθυπουργού που ίσως κληθεί να λάβει αποφάσεις ζωής ή θανάτου για λογαριασμό του στην εντατική και σημειώνει τη σύγκρουση μεταξύ της αρραβωνιαστικιάς του, της πρώην συζύγου και των τεσσάρων ενήλικων παιδιών του.
Το σκάνδαλο επισκιάσθηκε πάντως από τα πολύ άσχημα νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 936 άνθρωποι, ένα θλιβερό ρεκόρ για τη Βρετανία, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 7.000.
Σύμφωνα με πρόβλεψη του διεθνούς ινστιτούτου αξιολόγησης υγείας του πανεπιστημίου του Σιάτλ των ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία θα ξεπεράσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σε αριθμό νεκρών, φτάνοντας τους 66.000 συνολικά.