Ένα μήνα μετά το κλείσιμο των σχολείων και την επιβολή έκτακτων μέτρων στη χώρα, η μάχη με τον κορωνοϊό βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της. Το πρώτο στοίχημα για την αποφυγή της κατάρρευσης του ΕΣΥ επετεύχθη κι πλέον ενόψει του Πάσχα οι αρχές θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη διασπορά από τις ενδεχόμενες μετακινήσεις.
Το σχέδιο για σαρωτικούς ελέγχους σε εθνικές οδούς λιμάνια και σταθμούς των ΚΤΕΛ, τα πρώτα πρόστιμα των 300 ευρώ που κόπηκαν, αλλά και η άμεση αντίδραση στα σχέδια δύο δημάρχων για διανομή του Αγίου Φωτός, δείχνουν την αποφασιστικότητα για μηδενική ανοχή.
Τα νέα κρούσματα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Αττική, αντικατοπτρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης νόσησαν δύο νοσηλεύτριες κι μπήκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Τα ευχάριστα ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και το ΑΧΕΠΑ. Δύο ασθενείς βγήκαν από την εντατική και άλλοι τρεις πήραν εξιτήριο.
Μπλόκα έχουν στηθεί σε διόδια, λιμάνια, αλλά και σε σταθμούς των ΚΤΕΛ, ενώ έχουν ήδη επιστρατευτεί drone, ελικόπτερα, ακόμα και κιάλια νυχτερινής όρασης για τους αστυνομικούς, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα, έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για ολική απαγόρευση μετακινήσεων στην Αττική και σε όποιες άλλες περιοχές χρειαστεί.
Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει εικόνες συνωστισμού, μέσα κι έξω από τις εκκλησίες. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζει ότι η ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.
Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι παραμένουν προβληματισμένοι, οι αγρότες καταγράφουν δραματική μείωση εσόδων και οι κτηνοτρόφοι μιλούν για χαμένη χρονιά.
Μέσα σ’ όλα αναβρασμό στις γυναικείες φυλακές Θήβας, προκάλεσε ο θάνατος 42χρονης κρατούμενης. Μέχρι να ανακοινωθεί ότι το τέλος της δεν σχετίζεται με την πανδημία, οι κρατούμενες σε δύο πτέρυγες ξεσηκώθηκαν και έκαψαν στρώματα, με την κατάσταση να παραμένει ηλεκτρισμένη για ώρες.