Με ακόμη μεγαλύτερες ποινές κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ, καθώς μετά την οριστική επιβεβαίωση της πολυϊδιοκτησίας, άνοιξε ο δρόμος για να διερευνηθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Οι ποινές αυτές μπορεί να είναι από αφαίρεση του περσινού πρωταθλήματος έως και ισόβιο αποκλεισμό παραγόντων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία τελεσιδίκησε στα ελληνικά δικαστήρια η υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τις δύο ΠΑΕ.
Η αφαίρεση 7 και 12 βαθμών αντίστοιχα, δεν είναι το τέλος της υπόθεσης. Άνοιξε τον επόμενο κύκλο, που μπορεί να περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποινές. Ποινές που φτάνουν έως και την αφαίρεση του περσινού πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον ισόβιο αποκλεισμό παραγόντων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Και αυτό διότι η οριστική επιβεβαίωση της πολυϊδιοκτησίας, ανοίγει τον δρόμο για να διερευνηθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Οι Ερυθρόλευκοι, που έχασαν το περσινό πρωτάθλημα με 5 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ, έχουν καταγγείλει πρόσωπα και ομάδες για χειραγώγηση των αγώνων μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, λόγω της κοινής επιρροής και ιδιοκτησίας, όπως προκύπτει από τις δικαστικές αποφάσεις.
Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι πιθανό να περιλαμβάνει ποινές ισοβίου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για διοικούντες των δύο ΠΑΕ, όπως οι κκ Σαββίδης, Πανόπουλος, Γκαγκάτσης, Πιαλόγλου. Αλλά και πιθανή ποινική διερεύνηση των ενεργειών που έλαβαν χώρα.
Ο Ολυμπιακός θα παραστεί ως αντίδικος του ΠΑΟΚ και στο CAS, εφόσον ο «δικέφαλος» προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο. Εκεί όπου η