Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε το ζήτημα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων που θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ. Ζήτημα παραίτησης του υπουργού Εργασίας έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων. Μετά τον σάλο στα σόσιαλ μίντια η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ για σκάνδαλο έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο facebook.
«Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια». Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει» ήταν η δήλωση του Αλ. Τσίπρα.
Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το υπουργείο Εργασίας: «Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα».
Ο “ελεύθερος ανταγωνισμός” της Ν.Δ. συνεπάγεται πάρτι ημετέρων με 80 εκατομμύρια, ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Ας απαντήσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην απλή ερώτηση: Σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα εξαπάτησης και προσβολής των επιστημόνων καθώς και τον κ. Βρούτση ως υπουργό;».
Εμπαιγμό χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής το voucher τηλεκατάρτισης των δικηγόρων.
«Οι Δικηγόροι της χώρας «τηλε-καταρτίζονται», από κατωτάτου επιστημονικού επιπέδου κέντρα κατάρτισης, τα οποία τους παρέχουν αμφίβολης επιστημονικής ποιότητας και επάρκειας σεμινάρια» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.
Για καψόνια στους επιστήμονες κάνει λόγο το ΜΕΡΑ25 που επισημαίνει πως κανένας επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να σκεπάσει την προσβλητική για τους επιστήμονες αίσθηση που αφήνει η εμπειρία της αίτησης για το εκπαιδευτικό voucher.
Yπενθυμίζεται ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία μετά τις γιορτές.