Πολιτική αντιπαράθεση για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων αλλά και για τη χρήση του «μαξιλαριού» των 36 δισ. είχαν Ζωή Ράπτη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».
Η κ. Ράπτη χαρακτήρισε το πρόγραμμα της τηλεκατάρτιση ως μια πρακτική που ακολουθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τα προγράμματα αυτά χρησιμοποιούνται στην χώρα από το 2011. «Όπου υπάρχουν αστοχίες ή αβελτηρίες θα τις βελτιώσουμε» σημείωσε, κάνοντας λόγο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και εκατοντάδες ΚΕΚ και «συγκεκριμένες οι πλατφόρμες που γίνονται αυτές οι δράσεις».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει χρήση του «μαξιλαριού», διαφοροποιούμενη, έτσι, από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που είπε ότι έγινε χρήση των συγκεκριμένων αποθεμάτων.
«’’Το μαξιλάρι’’ το κρατάμε ως εφεδρεία για τους επόμενους μήνες, γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού» κατέληξε.
Από την πλευρά της, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση στο θέμα των Voucher τόσο για «προσβλητική επιλογή απέναντι στου επιστήμονες» όσο και για «επιλογή με ιδιαίτερο κόστος», τονίζοντας ότι τα χρήματα έπρεπε να δοθούν απευθείας στους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Η κυβέρβγση ελέγχεται και για την επιλογή και για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Έπρεπε να πάνε στο σύστημα υγείας αυτά τα χρήματα» συμπλήρωσε.
Σχετικά με το θέμα της χρήσης του «μαξιλαριού», υπογράμμισε ότι ακούγονται παραλογισμοί.
«Αρχικά μας έλεγαν ότι κακώς αφήσαμε το ‘’μαξιλάρι’’. Στη συνέχεια μαθαίνουμε ότι το χρησιμοποίησαν, τώρα η κ. Ράπτη μας λέει ότι δεν έγινε χρήση του. Πρέπει να μάθουμε ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως άλλο η «συναίνεση στα μέτρα προστασίας της υγείας» και άλλο «ο δημοκρατικός έλεγχος και η διαφάνεια στα οικονομικά ζητήματα».