Η φονική πανδημία του κορωνοϊού έχει καθηλώσει τους ανθρώπους στα σπίτια τους αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα ζωάκια τα οποία έχει απαθανατίσει ο φακός σε μεγάλες πόλεις του κόσμου να κάνουν ανέμελα τις βόλτες τους. Σημάδια επιστροφής ωστόσο στην παλιά μας καθημερινότητα έρχονται από τις χώρες που πρώτες προχωρούν σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Τα μέτρα που περιόριζαν την κυκλοφορία των πολιτών και κρατούσαν τα καταστήματα κλειστά άρχισαν στη Γερμανία και τη Γαλλία σταδιακά να χαλαρώνουν κι έτσι οι πολίτες επέστρεψαν στις παλιές τους συνήθειες.
Στη Βαυαρία άνοιξαν τα καταστήματα ειδών σπιτιού και μαστορικής, θα έλεγε κανείς ακριβώς πάνω στο ξύπνημα της άνοιξης.
Καλώς ή κακώς όμως μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες στον σύγχρονο πολιτισμό είναι και το φαστ φουντ.
Έτσι στη Γαλλία δεκάδες οδηγοί σχημάτισαν ουρά εκατοντάδων μέτρων έξω από κατάστημα γνωστής αλυσίδας εστιατορίου φαστ φουντ περιμένοντας για ώρες προκειμένου να παραγγείλουν το αγαπημένο τους γεύμα.
Από την άλλη βέβαια πλευρά ανακοινώθηκε η ακύρωση ορισμένων πολύ δημοφιλών εκδηλώσεων στην Ευρώπη γεγονός που θα έχει και σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στις περιοχές που τις φιλοξενούν.
Ο δήμαρχος του Μονάχου ανακοίνωσε πως το φετινό Οktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας παγκοσμίως, που προσελκύει κάθε φθινόπωρο περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες, δεν θα πραγματοποιηθεί, δημιουργώντας έτσι για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, ζημίες άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Και ο δήμος της Παμπλόνα στην Ισπανία ανακοίνωσε, πως λόγω κορωνοϊού, ακυρώνεται το 8ήμερο φεστιβάλ με τις ταυροδρομίες προς τιμήν του Σαν Φερμίν που θα γινόταν στις αρχές Ιουλίου.
Για όσο υφίσταται η πανδημία του κορωνοϊού η φύση θα εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να απολαμβάνει τον χώρο και την ησυχία που της έχουμε στερήσει
Έτσι αγριοκάτσικα επισκέφθηκαν την πόλη Μορόν Ντε Λα Φροντέρα της Σεβίλλης και το παράδειγμά τους ακολούθησαν αφρικανικοί πιγκουίνοι στο Κέιπ Τάουν, πάπιες στο Παρίσι, ελάφια στο Λονδίνο και το Τόκιο, Δελφίνια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η καστροπολιτεία στο Μον Σαιν Μισέλ στη Γαλλία κατοικείται αποκλειστικά από γλάρους.