Υποχρεωτική θα είναι από τη Δευτέρα για επιβάτες και οδηγούς η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, εκφράζουν επιφυλάξεις για την εφαρμογή του μέτρου, καθώς - όπως λένε - δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιοι θα επιτηρούν την τήρησή του.
Εικόνες με πολίτες να επιβιβάζονται στα ΜΜΜ χωρίς μάσκες, από Δευτέρα θα είναι παρελθόν αφού η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική.Δεν είναι όμως το μόνο που αλλάζει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στο λεωφορείο υπάρχουν 30 θέσεις. Άλλοι 70 επιβάτες χωράνε όρθιοι, από Δευτέρα 4 Μαΐου όμως αυτό ο αριθμός πρέπει να μειωθεί στο μισό, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές διαφορετικά το πρόστιμο είναι 150 ευρώ.
Υποχρεωτικές θα είναι οι μάσκες και για τους οδηγούς.
Αυτό που ανησυχεί επιβάτες και οδηγούς έκτος από τις μάσκες είναι το πώς και το ποιος θα αποβιβάζει τους ανυπάκουους επιβάτες χωρίς μάσκες αλλά και το ποιος θα ελέγχει τον αριθμό των επιβατών και τι θα γίνεται με τους υπεράριθμους.
Ο κύριος Δημήτρης Χήρας είναι 20 χρόνια στο τιμόνι με το που πιάνει βάρδια απολυμένει τα πάντα ούτε ο ίδιος όμως έχει καταλάβει πως οι κανόνες θα εφαρμοστούν στην πράξη.
Όσοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ στην καθημερινότητά τους, διαμαρτύρονται για τη συχνότητα των δρομολογίων.
Από Δευτέρα στόχος είναι να αυξηθούν τα δρομολόγια σε ώρες αιχμής, όταν οι πολίτες πηγαίνουν ή επιστρέφουν από τις δουλειές τους.
Μακροπρόθεσμος στόχος να αυξηθεί γενικά οι συχνότητα για να μπορέσουν να τηρηθούν και οι αποστάσεις ασφαλείας.
Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό αυτή τη στιγμή η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά στόχος, είναι να κατέβει στα 6 λεπτά.
Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα 1.000.
Από Δευτέρα κάποιοι θα φορέσουν μάσκα για να προστατευτούν από τον ιό κάποιοι για να γλιτώσουν το πρόστιμο άλλοι πάλι δεν είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν.
Ελεγχόμενη θα και η είσοδος στους σταθμούς Μετρό ενώ και εκεί επιδιώκεται μεγαλύτερη συχνότητα των συρμών για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων αλλά και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.