Περισσότερες από 130 κλινικές μελέτες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο για την ανακάλυψη φαρμάκου για τον νέο κορωνοϊό.
Τι τελευταίες μέρες ο τιτάνιος αγώνας δεν είχε δείξει κάποια αποτελέσματα, ωστόσο αυτό άλλαξε χθες όταν ανακοινωθήκαν τα αποτελέσματα δυο νέων φαρμάκων.
Η πρώτη έρευνα δείχνει ότι ένα φάρμακο εμποδίζει την είσοδο του ιού και τον πολλαπλασιασμό του στα κύτταρα, ενώ η δεύτερη έρευνα έδειξε ότι με τη χρήση ενός δεύτερου φαρμάκου οι ασθενείς ανάρρωσαν γρηγορότερα από το αναμενόμενο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα μοριακά τεστ θα πρέπει να γίνονται σε όσους εμφανίζουν οξεία συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης, ωστόσο θα δοθεί προτεραιότητα και σε κάποιες άλλες κατηγορίες.
Αντίστοιχη εισήγηση υπήρξε και για τα ασυμπωματικά άτομα.
Αναφέρθηκε επίσης και στα τεστ αντισωμάτων που όπως διευκρίνισε, ακόμα παραμένει να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει κάποιο τεστ το οποίο να είναι αξιόπιστο.
Παρουσίασε νέα επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τον οποία τα παιδιά νοσούν ελαφριά. Το τοπίο παραμένει θολό σε ό, τι αφορά τη μεταδοτικότητα των παιδιών.
Εξέφρασε ακόμα την οργή του απέναντι σε όσους δηλώνουν ότι γνωρίζουν περισσότερα για την πανδημία και επιτέθηκε σε αυτούς λέγοντας πως η επιστημονική αβεβαιότητα δεν πρέπει να γίνεται σημείο αντιπαράθεσης.