Η πανδημία του κορωνοϊού γονάτισε τις τουριστικές επιχειρήσεις στη Γερμανία, που είναι αντιμέτωπες με το ισχυρότερο πλήγμα των τελευταίων ετών. Πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές με τους ιδιοκτήτες τους να ζητούν κρατική ενίσχυση για να επιβιώσουν. Σε απόγνωση είναι οι ιδιοκτήτες των ταξιδιωτικών γραφείων μετά την παράταση – έως τα μέσα Ιουνίου – της οδηγίας της κυβέρνησης προς τους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Δραματική προειδοποίηση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαμηνύοντας ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα περισσότερα νέα κρούσματα του COVID-19 εξακολουθούν να καταγράφονται σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
Οι ετοιμασίες στα κομμωτήρια, που θα ανοίξουν στη Γερμανία την ερχόμενη Δευτέρα, είναι πυρετώδεις. Οι ιδιοκτήτες τοποθετούν διαχωριστικά από πλεξιγκλάς ανάμεσα στις θέσεις των πελατών.
Στη Γαλλία τα κομμωτήρια θα αρχίσουν να υποδέχονται και πάλι τους πελάτες τους από τις 11 Μαΐου μετά από λουκέτο δύο μηνών. Ο Μπρούνο Αμάρου, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στο Παρίσι δεν κρύβει την αγωνία του για την επόμενη μέρα, αφού όπως λέει οι απώλειες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τεράστιες.
Ο Μπρούνο εξηγεί ότι το προσωπικό του κομμωτηρίου θα μειωθεί από πέντε άτομα σε τρία και όλοι θα φορούν μάσκες.
Χαρούμενες παιδικές φωνές ακούγονται και πάλι στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους της Γερμανίας.
Με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης άνοιξαν ακόμη τα μουσεία, οι ζωολογικοί κήποι και οι εκθέσεις με περιορισμένο ημερήσιο αριθμό επισκεπτών. Ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ πήρε πίσω την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, μετά την αύξηση των νεκρών που καταγράφηκε στη χώρα μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.