Μια διαφορετική Πρωτομαγιά ήταν η φετινή σε όλο τον κόσμο, με ελάχιστες συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις. Η πανδημία κράτησε τους εργαζόμενους στο σπίτι και ίσως η μοναδική ομοιότητα με άλλες χρονιές να ήταν ότι και φέτος, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, επεισοδιακή αποδείχτηκε η συγκέντρωση της Κωνσταντινούπολης.
Άδειοι δρόμοι στο Παρίσι, εκεί που πέρυσι έγιναν μαζικές διαδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.
Τα αιτήματα παραμένουν όμως ο κορωνοϊός κράτησε τους διαδηλωτές στα σπίτια τους. Λίγοι που βγήκαν στο δρόμο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη γαλλική αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις.
Τα συνδικάτα κάλεσαν τους Γάλλους να υπερασπιστούν το νόημα της ημέρας από τα μπαλκόνια τους, με πανό και συνθήματα.
Στη Βιέννη διαδηλωτές αψήφησαν τα μέτρα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να γίνουν συλλήψεις από την αυστριακή αστυνομία.
Αντίθετα στο Μόναχο οι διαδηλωτές κράτησαν τις αποστάσεις και ύψωσαν πανό με συνθήματα εναντίον του καπιταλισμού. Όμως και στη Γερμανία οι διαδηλώσεις ήταν μικρές…
Στη Μόσχα , τίποτα δε θύμιζε την Εργατική Πρωτομαγιά παλαιότερων ετών. Οι δρόμοι παρέμειναν άδειοι καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας περιορίστηκε στο μήνυμα που έστειλε ο ηγέτης του Γκενάντι Ζουγκάνοφ.
Στη Ζυρίχη αντί διαδήλωσης οι Ελβετοί βγήκαν στα μπαλκόνια με κατσαρόλες, μουσικά όργανα και σφυρίχτρες. Οι πολίτες οργανώθηκαν κυρίως μέσω του διαδικτύου με βασικό αίτημα αυξήσεις μισθών.
Στην Κωνσταντινούπολη δεκάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ για να τιμήσουν και τα θύματα της ματωμένης Πρωτομαγιάς του 1977, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία.
Στην Κίνα οι αρχές επέλεξαν την Πρωτομαγιά για να ανοίξουν στον κοινό την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, το Σινικό Τείχος και άλλα αξιοθέατα. Κάτι που εκμεταλλεύθηκαν εκατομμύρια Κινέζων για να κάνουν εκδρομές στο εσωτερικό της χώρας.
Στο Χονγκ Κονγκ η αστυνομία επέδραμε σε εμπορικό κέντρο και σε σταθμό του μετρό για να συλλάβει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Στη νοτιοανατολική Ασία δεν έγιναν εφέτος πορείες σε πολλές χώρες. Ωστόσο σε λιμάνια από τη Μαλαισία μέχρι τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία τα πλοία με παρατεταμένα σφυρίγματα έστειλαν μήνυμα στους ναυτικούς σε όλο τον κόσμο.