Μέσα στην απόλυτη αντίθεση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο ζει η Νέα Υόρκη. Ασταμάτητη μάχη με τη θανατηφόρα πανδημία από τη μία και χαλάρωση των μέτρων από την άλλη. Πολλοί Νεουρκέζοι κατέκλυσαν χθες πάρκα και ανοιχτούς χώρους.
Την ίδια στιγμή σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης, περιπολικά και ασθενοφόρα τίμησαν τον 66χρονο νοσηλευτή Πολ Κάρεϊ που πήγε στη Νέα Υόρκη για να προσφέρει τις υπηρεσίες του κι έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό.
Στη Νότια Κορέα τα εμπορικά κέντρα ξανάνοιξαν και οι Νοτιοκορεάτες ξεκίνησαν αυτό που στα κοινωνικά δίκτυα της χώρας χαρακτηρίστηκε ως «ψώνια εκδίκησης», καθώς πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να πάρουν το αίμα τους πίσω για τις αγορές κα τις βόλτες που δεν μπορούσαν να κάνουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Στην Ταϊλάνδη, η μείωση των κρουσμάτων έφερε χαλάρωση των μέτρων οι εικόνες όμως που έρχονται από την κινεζική συνοικία της Μπανγκόκ προκαλούν εύλογη ανησυχία.
Ακριβώς αντίθετη ήταν η αντίδραση των κατοίκων στο Ντουμπάι όπου παρά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, ελάχιστοι ήταν αυτοί που τα επισκέφθηκαν.
Στο Ιράν ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, ανακοίνωσε πως θα επαναλειτουργήσουν τα τεμένη αρχικά και εν συνεχεία τα σχολεία σε 123 περιοχές χαμηλής επικινδυνότητας. Tηρώντας πάντως όλα τα μέτρα ασφαλείας στην Τεχεράνη άνοιξε drive in κινηματογράφος.
Στη Βραζιλία, το άγαλμα του Χριστού Σωτήρα πάνω από την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο επιστρατεύτηκε για να παρακινηθούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν προστατευτικές μάσκες.