Τρόπους για να διεκδικήσουν τη ζωή τους πριν από την επέλαση της πανδημίας αναζητούν οι πολίτες σε Ευρώπη και Η.Π.Α. Tην ίδια ώρα αυστηρούς κανόνες και μέτρα ασφαλείας εφαρμόζουν οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια του κόσμου που ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα.
Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης οι υπάλληλοι έχουν ένα νέο «όπλο» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Έξυπνα» κράνη εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες σκανάρουν τη θερμοκρασία εκατοντάδων επιβατών το λεπτό. Το κράνος-θερμόμετρο κάνει διάγνωση από απόσταση 7 μέτρων.
Το αεροδρόμιο της Ρώμης είναι το πρώτο στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί ανάλογη τεχνολογία.
Η Ιταλία, που θρηνεί περισσότερους από 29.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό χαλάρωσε τα μέτρα, ζει όμως με το φόβο αναζωπύρωσης της επιδημίας.
Στη μάχη κατά του κορωνοϊού που έχει σκοτώσει περισσότερους από 25.000 ανθρώπους στη Γαλλία, ρίχνεται και ο γαλλικός αερομεταφορέας Air France. Αεροσυνοδοί μοιράζουν μάσκες στην είσοδο του αεροπλάνου, όλοι οι χώροι απολυμαίνονται σχολαστικά, ενώ επανεξετάζονται οι κανονισμοί.
Στο Λάντσχουτ της Bαυαρίας, τα παραδοσιακά φεστιβάλ του Μαΐου άλλαξαν φέτος μορφή.
Οι διοργανωτές μοιράζουν τοπικές λιχουδιές στους πελάτες που περιμένουν υπομονετικά στα αυτοκίνητά τους.
Στη Νέα Υόρκη που χτυπήθηκε σκληρά από τον κορωνοϊό, οι κάτοικοι βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο κοινωνικοποίησης. Κλεισμένοι σε ατομικές σκηνές, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλο τρώνε, συνομιλούν και κάνουν αυτοσχέδια πάρτι με μουσική και φωτο-ρυθμικά.