Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού «σαρώνουν» την παγκόσμια αγορά εργασίας. Μόνο την περασμένη εβδομάδα 3,2 εκατομμύρια Αμερικανοί έκαναν αίτηση για να λάβουν το επίδομα ανεργίας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ανέργων στα 33,3 εκατομμύρια, από τα μέσα Μαρτίου. Στην Ευρώπη επαγγελματίες από διάφορους κλάδους διαδηλώνουν και προσφέρουν δωρεάν τα προϊόντα τους που έμειναν αδιάθετα λόγω της πανδημίας.
Εκατοντάδες ποδιές μαγειρικής και σακάκια σεφ γεμίζουν την επιβλητική πλατεία Γκραν Πλας των Βρυξελλών. Οι επαγγελματίες εστίασης διαμαρτύρονται για τις τεράστιες απώλειες που προκάλεσε στον κλάδο τους η καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Οι στολές τους σε άψογους σχηματισμούς, παραπέμπουν σε κοιμητήριο.
Το Βέλγιο χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα από τις 11 Μαΐου. Τα μπαρ και τα εστιατόρια ωστόσο, θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα, Βέλγοι κτηνοτρόφοι πέταξαν σπρέι από σκόνη γάλακτος σε μία πλαστική αγελάδα με τα χρώματα της ευρωπαϊκής σημαίας.
Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί διαμαρτύρονται κατά των μέτρων της Κομισιόν για την αποθεματοποίηση γάλακτος εν μέσω της πανδημίας. Η παρέμβαση της Ε.Ε λένε πιέζει την αγορά και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους αγρότες.
Στο τέλος του περασμένου μήνα, 40 εκατομμύρια λίτρα γάλακτος ήταν πλεονασματικά.
Στο Βίλινγκεν της Γερμανίας πολίτες σχηματίζουν ουρά έξω από ζυθοποιία που δώρισε 2500 λίτρα μπύρας.
Η Γερμανία άφησε πίσω της την πρώτη φάση της πανδημίας, με τα κρατίδια να αποφασίζουν για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Στις ΗΠΑ , ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε εν μέσω της πανδημίας τα 33,3 εκατομμύρια, ποσοστό διπλάσιο από εκείνο που είχε καταγραφεί στην χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Moναδικό καταφύγιο για πολλούς Αμερικανούς οι τράπεζες τροφίμων που δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.